Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kantoor aan huis? Zorg dat de basis goed is

21 augustus 2015 - Nederland telt ruim een miljoen actieve zzp’ers. Dat is bijna twaalf procent van de werkzame beroepsbevolking van ons land.

In 2014 hebben deze zelfstandige ondernemers gezamenlijk een omzet gedraaid van zo’n  62,5 miljard euro, meer dan een tiende van het Nederlandse bruto binnenlands product. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer en IT-Staffing dat onlangs in de Telegraaf werd gepubliceerd.
 
Werken vanuit huis
Kortom, de zzp’er heeft zijn plekje in de samenleving geclaimd en verdedigd. De groei van zelfstandigen zonder personeel heeft volgens Sjoerd Majoor, Salesmanager bij Reggefiber, onder andere te maken met het gemak waarmee we tegenwoordig vanuit huis kunnen werken. "Dagelijks wisselen we via e-mail gegevens en documenten uit en sommige bedrijven kiezen al voor opslag en software in de cloud. Dankzij deze ontwikkelingen is het niet meer altijd noodzakelijk fysiek samen te werken met andere mensen en vormt het thuiskantoor voor zzp’ers een prima uitvalbasis die ook nog eens een minimale investering vereist."

Groei 
Belangenorganisatie ZZP Nederland verwacht dat de groei van de Nederlandse zelfstandigen zonder personeel door zal zetten tot zo’n twintig procent van de werkzame beroepsbevolking. Deze groeiperiode zal volgens Majoor echter alleen succesvol zijn als de zzp’er op het gebied van infrastructuur en werkfacilitering een professionaliseringsslag maakt. "Internet vormt de basis van de bedrijfsvoering voor iedere zzp’er en de groei aan mogelijkheden vraagt steeds meer van onze internetverbinding. Een zelfstandige kan niet als professional deelnemen aan een conference call waarin de verbinding hapert of – nog erger – uit het gesprek wordt gegooid omdat de verbinding wegvalt. Net zoals dat een grafisch ontwerper zijn opdrachtgever niet kan laten wachten op een brochure omdat het uploaden traag verloopt of omdat de bestandsgrootte van de te gebruiken foto’s te groot is om vlot te downloaden."
 
Betrouwbaar netwerk
Als het bedrijf van een zzp’er tekort schiet op basisvoorwaarden als een snel en betrouwbaar netwerk, zal een zelfstandige nooit kunnen voldoen aan de professionaliteit die noodzakelijk is in het bedrijfsleven. "Het gebruik van glasvezel is een belangrijke stap in deze professionaliseringsslag, omdat de upload- en downloadsnelheid gelijk is. Het vlot versturen van grote bestanden is daardoor geen probleem. Anders dan bij internet via de kabel, wordt bij glasvezel het netwerk niet gedeeld met de buren, waardoor het niet  ‘druk’ wordt op de verbinding. De verbinding blijft daardoor stabiel en snel, ongeacht hoeveel de buren gebruik maken van het internet."
Op steeds meer plekken in Nederland is glasvezel beschikbaar en kunnen zzp’ers met een kantoor aan huis ervoor kiezen gebruik te maken van een glasvezelabonnement. Majoor: "Hiermee creëren zzp’ers een stabiele basis waardoor ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun online infrastructuur. En kunnen ze zich concentreren op waar het om draait: hun werkzaamheden als zzp’er."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.