Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Duizend inleverbakken voor klein e-waste bij supermarkten

7 augustus 2015 - Consumenten kunnen nu bij meer dan 1.000 supermarkten gratis afgedankte kleine elektrische apparaten en/of spaarlampen (e-waste) inleveren.

Met de aansluiting van buurtsupermarktketen SPAR naast bestaande partners waaronder Jumbo, zijn de Wecycle-inleverbakken aanwezig in supermarkten in zowel steden als in het landelijk gebied. Wecycle is de stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert.

Gemak
"Onze inleverbakken maken het de consument heel gemakkelijk. Met ruim 1.000 inleverbakken bij de foodretail hebben we nu ook binnen dit winkelsegment een landelijke spreiding," zegt Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle. Door het gemak te vergroten, verwacht Wecycle dat consumenten meer klein e-waste zullen inleveren voor recycling. " En dat is belangrijk, want door recycling dragen we met zijn allen direct bij aan een circulaire economie."

Overal inleveren
Er staan in totaal nu bij meer dan 3.000 winkels inleverbakken waar consumenten zelf gratis hun oude lampen en kleine apparaten kunnen inleveren. Deze staan bij supermarkten, bouwmarkten, tuincentra, woonwinkels en elektronicazaken. Inleveren van groot én klein e-waste kan ook bij de gemeentelijke milieustraten. Hier vindt u alle inleverpunten staan op .

Recycling
Jaarlijks verdwijnt 35 miljoen kilo e-waste in de afvalbak. Zonde, want kleine elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.