Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 juli 2015
 

Steeds meer werkgevers aan de slag met Participatiewet

 
 

Steeds meer werkgevers maken ruimte voor mensen met een beperking, wel is er blijvend inspanning en veel aandacht nodig om in 2026 de 125.000 banen voor de doelgroep beschikbaar te hebben. 


Dat meldt werkgeversvereniging AWVN, die het programma ‘Werkgevers gaan inclusief’ uitvoert. Via WGI motiveert en ondersteunt AWVN werkgevers die aan de slag gaan om (meer) ruimte te maken voor mensen met een beperking. Ook uit de cijfers van SZW blijkt, dat steeds meer organisaties in beweging komen (tot eind 2014 waren dat in de marktsector in totaal 9.224 extra banen en bij de overheid 1.508).
 
Al ambities tot in 2026

Op werkgeversgaaninclusief.nl blijft de teller eveneens stijgen. Momenteel staat deze op 4.290 geambieerde banen tot eind 2015. De ambities van werkgevers ná 2015 zijn daar niet zichtbaar. Maar werkgevers kunnen er hun ambities voor latere jaren wel kwijt. Afgelopen week stond de teller voor 2016  op 5.000, het aantal banen voor mensen met een beperking dat 92 werkgevers komend jaar beschikbaar maken. En er zijn zelfs al 45 werkgevers die voor het jaar 2026 een ambitie genoteerd hebben: bij elkaar 5.724 banen.
 
Veel tijd en aandacht nodig
De ervaring leert wel dat het heel veel tijd en aandacht kost om bedrijven daadwerkelijk actief te krijgen. Dat heeft onder andere te maken met commitment op directieniveau, draagvlak op de werkvloer, oog voor de mogelijkheden om werk anders te organiseren en het vinden van geschikte kandidaten. Er is blijvend inspanning en veel aandacht nodig om in 2026 de 125.000 banen voor de doelgroep beschikbaar te hebben.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs