Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Consument vertrouwt en waardeert de supermarkt

23 juni 2015 - 2015 belooft een zonnig jaar te worden voor de Nederlandse supermarktbranche. In de eerste vijf maanden steeg de supermarktomzet met 2,3 procent.

Dit maakte het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) bekend tijdens de jaarlijkse CBL-haringparty. De omzet in 2014 bedroeg 34,3 miljard euro. Dat betekent een stijging van 0,3 procent.

Vertrouwen
CBL-voorzitter Bert Roetert: "Ik heb altijd vertrouwen in food service bedrijven en supermarkten gehad sinds het intreden van de economische crisis. Terecht! De omzetten stegen jaarlijks of bleven op zijn minst stabiel. Ik ben er trots op dat onze branche is blijven investeren en ontwikkelen, zowel qua bedrijfsvoering als assortiment. De levensmiddelenbranche is in al zijn uitingen het schoolvoorbeeld van een sterke branche. Koersvast, en flexibel als het moet, met de consument als vertrekpunt."

Positief
Gemiddeld doet de consument 2,7 keer per week boodschappen. Hij bezoekt gemiddeld 2,9 verschillende formules per maand. 67 procent vindt boodschappen doen leuk. De consument waardeert het grote assortiment, de keuzevrijheid en het aanbod van voordelige producten. 76 procent van de boodschappers is positief tot zeer positief over de supermarkt. Bovendien is hij een loyale klant: bij negatieve berichtgeving over zijn supermarkt, switcht slechts dertien procent van winkel. Men is minder loyaal aan producten: 36 procent switcht van product bij slechte berichtgeving. Als aandachtspunten voor de supermarkt noemt men het ondersteunen van lokale initiatieven, het aanbod van lokale/regionale producten en het verminderen van verpakkingsmaterialen. Dit blijkt uit onderzoek van EFMI Business School in opdracht van het CBL.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.