Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 juni 2015
 

Ervaring belangrijker dan prijs bij selectie zzp’ers

 
 

Opdrachtgevers die zelfstandig professionals (zp’ers) inhuren, gaan in de selectieprocedure doorgaans niet voor de goedkoopste kandidaat.

Een opdrachtgever kiest, bekeken over honderden geanalyseerde opdrachten, voor een kandidaat die gemiddeld vier  procent meer vraagt dan het gemiddelde uurtarief dat door alle professionals aangeboden wordt voor een opdracht. Dit blijkt uit de tweede editie van ZP Facts, de kwartaalmonitor voor zp'ers in de zakelijke dienstverlening.

Meer ervaring
In het eerste kwartaal van 2015 is een verschil van 3,50 euro gesignaleerd tussen het gemiddelde aanbiedingstarief van alle professionals en het gemiddelde tarief dat een opdrachtgever betaalt voor de diensten van de zp’er die daadwerkelijk ingehuurd wordt.
Het verschil zit hem volgens ZP Facts hoogstwaarschijnlijk in de keuze van opdrachtgevers voor de inhuur van meer ervaren professionals. Zij zijn bereid gemiddeld vier procent meer te betalen voor ervaring, kennis en kunde. Rick Kruiswijk, algemeen directeur van HeadFirst, één van de initiatiefnemers van ZP Facts: "Het verschil geeft aan dat opdrachtgevers niet enkel op basis van prijs bepalen welke professional ingehuurd wordt. Een goede prijs- kwaliteitsverhouding staat voorop. Dit is goed nieuws voor ervaren professionals. Het wil natuurlijk niet zeggen dat een zp’er beter een hoger uurtarief kan vragen en daarmee meer kans heeft op een opdracht, op die manier gaat de vlieger niet op."

Uurtarief neemt gemiddeld met drie euro toe
Ten opzichte van het voorgaande kwartaal zijn de gemiddelde aangeboden tarieven gestegen. Zelfstandig professionals durven dus meer te vragen. Het goede nieuws voor de zp'ers is dat ook een stijging van betaalde tarieven zichtbaar is, gemiddeld drie euro ten opzichte van kwartaal vier van 2014.

Tarieven vergeleken met zelfde kwartaal een jaar eerder
De huidige tarieven zijn door ZP Facts ook afgezet tegen hetzelfde kwartaal een jaar eerder; kwartaal een van 2014 versus kwartaal een van 2015. Hieruit blijkt dat er sprake is van een stijging van 1,24 euro in het gemiddelde betaalde tarief. Zowel het gemiddelde gewenste als geboden tarief is in kwartaal een van 2015 slechts in kleine mate veranderd ten opzichte van vorig jaar.
 
Meer informatie over de gewenste, geboden en betaalde tarieven is te zien in het volledige rapport van ZP Facts, dat hier te downloaden is.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 246.63 -1.29 %
Stijgers Dalers
Arcadis 19.72  5.1 %
Oci 20.03  5 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.42  -6.7 %
Altice 8.29  -2.7 %
Meer beurs