Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp-intermediairs: Voorstel Wiebes lijkt gebruiksvriendelijke oplossing

23 april 2015 - De NBBU, brancheorganisatie voor zzp-intermediairs, heeft een constructieve houding ten aanzien van het plan van staatssecretaris Wiebes dat de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) moet gaan vervangen.

"De oplossing van de staatssecretaris lijkt een stuk gebruiksvriendelijker dan het vorige voorstel, ook voor de zzp-intermediair," verklaart directeur Marco Bastian. 

Modelcontracten 
De NBBU is de komende periode nauw betrokken bij het ontwikkelen van de modelcontracten die gebruikt kunnen worden als standaardcontract. "Hiermee krijgen we de mogelijkheid mee te werken aan contracten die passen in de praktijk hoe opdrachtgevers en intermediairs met zzp’ers werken," aldus Bastian.
Hij kan nog niet inschatten hoe de uitwerking van de modelcontracten zich gaat ontwikkelen. Bastian: "Voorop staat dat het voor partijen makkelijker moet worden een transparante zzp-overeenkomst af te sluiten die vrijwaring biedt."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.