Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Waarborgen vakmanschap en duurzame werkgelegenheid creëren

10 april 2015 - "We moeten aan de politiek duidelijk maken dat de Code Verantwoordelijk Marktgedrag bijdraagt aan het waarborgen van vakmanschap en het creëren van duurzame werkgelegenheid."

Zo luidde een van de adviezen tijden de interactieve bijeenkomst van de stichting Code Verantwoordelijk Marktgedrag met een afvaardiging van VNO-NCW op 7 april jl. De Code heeft zich voor de schoonmaakbranche bewezen als een pragmatisch instrument voor verantwoordelijk marktgedrag. Ook de veiligheids- en cateringbranche hebben de Code ondertekend en zijn hier actief mee aan de slag. De branchevereniging van Erkende Verhuizers zullen de Code nog voor de zomer ondertekenen.
Partijen in de markt deelgenoot maken van het Codegedachtegoed en ondertekenaars werven van de Code, is een belangrijke missie van de Stichting Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Opleidingen en langere contracten
"Zorg ervoor dat het gedachtegoed van de Code wordt opgenomen in onder meer facilitaire en HR-opleidingen, zodat ze gaan behoren tot de set van waarden en normen van ook startende ondernemers. En deel best practices met elkaar' deel met elkaar hoe de Code in de praktijk meerwaarde heeft voor alle betrokken partijen," aldus luidden andere adviezen aan de stichting.
Dat het van belang is dat er meer langere contracten worden afgesloten, zodat er ook meer in elkaar geïnvesteerd kan worden en alle partijen in de keten zich marktverantwoordelijk gedragen, was een gedeelde constatering.

Schakel tussen mens en markt
"De onderlinge afhankelijkheid in de keten van diensten is groot. Belangrijk is dus dat partners goed met elkaar blijven samenwerken om de kwaliteit hoog te houden en de inzet van de medewerkers optimaal. De Code is een belangrijke schakel tussen mens en markt," benadrukte Kees Blokland, voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Geen stagnatie
"Iedereen die kan aantonen conform de Code te werken, is welkom bij ons. En er moeten nog meer branches zich aansluiten. In de tussentijd werken we gewoon door en ligt de nadruk op het delen welke mooie dingen er tot stand komen door de Code. Ook blijven we alert op het signaleren van 'ongerechtigheden' en het uitdelen van gele kaarten. Deze aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen," aldus Blokland.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.