Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ontslag belangrijkste reden voor freelancers om te payrollen

2 april 2015 - Het aantal freelancers dat via payrolling als zelfstandige werkt is in 2014 met vier procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit inventarisatie van Tentoo.

Daaruit blijkt ook dat 30 procent van de freelancers via payrolling voor zichzelf beginnen na het verliezen van hun baan.

Baanverlies
Volgens Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo, is de uitkomst van het onderzoek niet verrassend: "Het is algemeen bekend dat tijdens de crisis veel mensen na ontslag, bijvoorbeeld bij een reorganisatie, als zzp’er zijn begonnen. Baanverlies is de belangrijkste reden om als freelancer te starten.

Payrolling voor zelfstandigen
Payrolling is vaak in het nieuws als constructie voor werkgevers om flexibel personeel in te zetten. Dat payrolling voor freelancers een manier is om als zelfstandige te werken blijft vaak onderbelicht. Den Ronden: "Freelancers die voor payrolling kiezen doen dit bewust. In tegenstelling tot zzp’ers zijn zij automatisch verzekerd voor de WW, de Ziektewet en arbeidsongeschiktheid. Uit ons onderzoek blijkt dat dit een belangrijke reden is om voor payrolling te kiezen. Verder kunnen freelancers eenvoudiger pensioen opbouwen en een hypotheek afsluiten."

Oudere freelancer
"Van de groep freelancers die na ontslag besluit als payroller te starten is 64 procent 45 jaar of ouder," vervolgt Den Ronden. "Voor deze groep is het moeilijk een nieuwe baan te vinden. Zij zien zich genoodzaakt als freelancer te starten. Bovendien zijn zij gewend aan een sociaal vangnet en willen dit in stand houden."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.