Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Payrolling in opmars bij doorstarten onderneming

26 maart 2015 - Sinds kort wordt door curatoren payrolling met succes ingezet bij faillissementen in de fase naar een eventuele doorstart van een onderneming. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij de dorstart van kledingmerk Mexx en schoenenketen Taft.

WePayPeople verwacht dat na de eerste succesvolle inzet van payrolling bij doorstartsituaties curatoren dit instrument vaker zullen gaan inzetten.
 
Rompslomp weg
Een aanzienlijk deel van de ondernemingen die momenteel failliet gaan, heeft een kans op een doorstart. Zolang door een curator wordt gewerkt aan een mogelijke doorstart blijkt payrolling de hoognodige rust te brengen in die hectische periode. Het personeel dat nodig is, wordt dan via het payrollbedrijf ingezet. Alle rompslomp van arbeidscontracten, lonen, afdrachten, loonstrookjes, urenbriefjes of weekendtoeslagen liggen dan bij het payrollbedrijf zodat de curator zich helemaal kan toeleggen op het onderzoeken en tot stand brengen van een doorstart.
 
Vertrouwen
Julius Kousbroek, directeur en medeoprichter WePayPeople: "Een curator wil het personeel dat nodig is om door te kunnen draaien voor een goede afwikkeling of een doorstart in kunnen zetten. Door dat via een payrollbedrijf te doen, hoeft een curator niet ook nog eens tijd te besteden aan lonen, loonstrookjes en dergelijke. Als dan het salaris netjes op tijd wordt uitbetaald dan geeft dat vertrouwen. Wat ook als positief wordt ervaren is het feit dat het payrollen geen invloed heeft op de uitkering waarop iemand later wellicht aanspraak zou moeten maken."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.