Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Positieve vooruitzichten voor Europese hotelmarkt

23 maart 2015 - Europese hotels hebben in 2014 een positief jaar gekend. In vergelijking met 2013 zijn er 22 miljoen toeristen meer naar Europa gekomen en de vooruitzichten voor 2015 en 2016 zijn goed. De hotels in Amsterdam profiteerden mee.

De bezettingsgraad steeg met 2,1 procent naar 77,2 procent en zal de komende jaren verder stijgen. Dat blijkt uit 'Room for growth', het jaarlijkse onderzoek van PwC naar de Europese hotelmarkt.

Positief fundament
Bart Kruijssen, verantwoordelijk voor de hotelsector bij PwC, ziet dat er voor de Amsterdamse hotelmarkt een positief fundament is. "Amsterdam blijft de komende jaren stabiel in de Europese top tien staan. De bezettingsgraad neemt toe en ook de prijs per nacht stijgt naar een gemiddelde van 127 euro in 2016.Amsterdam heeft in 2014 een record aantal van circa zes miljoen gasten mogen verwelkomen."
Toch ziet Kruijssen ook enkele bedreigingen voor Amsterdam. "De sterke groei van kamers rond de ring zet door. Dat gaan de hotels in het centrum zeker merken. Tevens is de opkomst van initiatieven als airbnb onmiskenbaar. Vooral in het lagere segment wordt daar marktaandeel weggehaald."

Opvallende steden
De meest opvallende steden voor 2015 zijn Geneve, Zurich en Moskou. De vooruitzichten voor die steden zijn minder goed. Het loslaten van de Zwitserse franc ten opzichte van de euro heeft het land een stuk duurder gemaakt. De gevolgen daarvan zullen zeker tot in 2016 doorwerken, is de verwachting. Moskou ondervindt hinder van de geopolitieke ontwikkelingen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.