Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers optimistischer over cao’s

11 maart 2015 - De vorige week door het CPB gepubliceerde koopkrachtstijging voedt het optimisme van werkgevers over de cao-onderhandelingen. "Hiermee kan veel druk van de loononderhandelingen wegvloeien," stelt werkgeversvereniging AWVN in haar maandelijkse bericht over het verloop van de cao-onder­handelingen.

AWVN is de belangrijkste arbeidsvoorwaardenadviseur van werkgevers en is betrokken bij het merendeel van alle 900 Nederlandse cao’s en arbeidsvoorwaardenregelingen.
 
Koopkracht
Het CPB bracht vorige week naar buiten dat de koopkracht dit jaar niet met 0,75 procent, de eerdere prognose, maar met 1,2 procent omhoog gaat. Daardoor groeit volgens het Planbureau ook de consumptie sneller: de verwachte plus van 1,25 procent wordt 1,5 procent. Volgens AWVN zetten de CPB-prognoses de looneisen van de vakbonden (FNV eist overal drie procent) in een heel ander daglicht. "Wij kunnen ons voorstellen dat FNV haar looneis van drie procent heroverweegt. Werknemers in Nederland krijgen meer koopkracht en zijn bereid te consumeren. Een forse looneis is dan niet logisch en niet nodig."
 
Nieuwe cao's
In februari kwamen twaalf nieuwe cao’s tot stand met een gemiddelde loonstijging van 1,7 procent. Voor geheel 2015 bedraagt het gemiddelde tot nu toe 1,62 procent. Daarmee zet de lijn van 2014 zich voort. In 2015 moeten bijna 400 cao’s worden vernieuwd. Naast deze 400 cao’s die in 2015 aflopen en daarom aan vernieuwing toe zijn, is er ook nog een achterstand in te lopen van ruim 150 cao’s uit vorige jaren: akkoorden die wel al zijn afgelopen, maar niet vernieuwd. De te vernieuwen cao’s hebben betrekking op bijna drie miljoen werknemers.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.