Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
10 maart 2015
 

Als het huwelijk van startende ondernemers strandt. . .

 
 

In geval van echtscheiding, of bij claims ten gevolge van werkzaamheden van de ondernemende partner, kunnen de gevolgen voor partners van startende ondernemingen desastreus zijn.

Advocatenkantoor SmeetsGijbels geeft hen het simpele, maar vaak vergeten advies: maak vooraf duidelijke huwelijkse voorwaarden, waarin de aansprakelijkheid voor schulden van de ondernemende partner goed afgedicht zijn. Het voorkomt veel ellende.

Aansprakelijkheid voor schulden
De aansprakelijkheid voor schulden van de ondernemende partner dienen in de huwelijkse voorwaarden goed afgedicht te zijn. Hierbij is het ook van belang om na te denken hoe zij om willen gaan met het vermogen dat de ondernemende partner gaat opbouwen. Wordt dit tijdens het huwelijk en bij echtscheiding gedeeld of niet?

Meewerkende partner
In geval van echtscheiding kan de meewerkende partner vaak niet meer in het bedrijf blijven werken en moet hij of zij op zoek naar een andere baan. Als de partner geen salaris heeft ontvangen of geen vermogen heeft kunnen opbouwen, bemoeilijkt dit de situatie. Het is dan ook van groot belang om hier rekening mee te houden bij het aangaan van huwelijkse voorwaarden. Zo wordt voorkomen dat de partner bij het einde van een huwelijk niet alleen zonder partner, maar ook zonder baan en inkomen achterblijft.

Huwelijkse voorwaarden
Indien het echtpaar reeds gehuwd is in gemeenschap van goederen is het vrij eenvoudig om de huwelijkse voorwaarden gezamenlijk bij te stellen. Sinds 1 januari 2012 is toestemming van de rechtbank niet langer nodig. Echtgenoten zijn nu verplicht om zich hoofdelijk aansprakelijk te stellen voor de eventuele schulden van de gemeenschap, die er op dat moment zijn. Het wijzigen van huwelijkse voorwaarden, die eerder tijdens het huwelijk gemaakt zijn, kan een hoop narigheid voorkomen. 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs