Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
10 maart 2015
 

Als het huwelijk van startende ondernemers strandt. . .

 
 

In geval van echtscheiding, of bij claims ten gevolge van werkzaamheden van de ondernemende partner, kunnen de gevolgen voor partners van startende ondernemingen desastreus zijn.

Advocatenkantoor SmeetsGijbels geeft hen het simpele, maar vaak vergeten advies: maak vooraf duidelijke huwelijkse voorwaarden, waarin de aansprakelijkheid voor schulden van de ondernemende partner goed afgedicht zijn. Het voorkomt veel ellende.

Aansprakelijkheid voor schulden
De aansprakelijkheid voor schulden van de ondernemende partner dienen in de huwelijkse voorwaarden goed afgedicht te zijn. Hierbij is het ook van belang om na te denken hoe zij om willen gaan met het vermogen dat de ondernemende partner gaat opbouwen. Wordt dit tijdens het huwelijk en bij echtscheiding gedeeld of niet?

Meewerkende partner
In geval van echtscheiding kan de meewerkende partner vaak niet meer in het bedrijf blijven werken en moet hij of zij op zoek naar een andere baan. Als de partner geen salaris heeft ontvangen of geen vermogen heeft kunnen opbouwen, bemoeilijkt dit de situatie. Het is dan ook van groot belang om hier rekening mee te houden bij het aangaan van huwelijkse voorwaarden. Zo wordt voorkomen dat de partner bij het einde van een huwelijk niet alleen zonder partner, maar ook zonder baan en inkomen achterblijft.

Huwelijkse voorwaarden
Indien het echtpaar reeds gehuwd is in gemeenschap van goederen is het vrij eenvoudig om de huwelijkse voorwaarden gezamenlijk bij te stellen. Sinds 1 januari 2012 is toestemming van de rechtbank niet langer nodig. Echtgenoten zijn nu verplicht om zich hoofdelijk aansprakelijk te stellen voor de eventuele schulden van de gemeenschap, die er op dat moment zijn. Het wijzigen van huwelijkse voorwaarden, die eerder tijdens het huwelijk gemaakt zijn, kan een hoop narigheid voorkomen. 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs