Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
10 maart 2015
 

Als het huwelijk van startende ondernemers strandt. . .

 
 

In geval van echtscheiding, of bij claims ten gevolge van werkzaamheden van de ondernemende partner, kunnen de gevolgen voor partners van startende ondernemingen desastreus zijn.

Advocatenkantoor SmeetsGijbels geeft hen het simpele, maar vaak vergeten advies: maak vooraf duidelijke huwelijkse voorwaarden, waarin de aansprakelijkheid voor schulden van de ondernemende partner goed afgedicht zijn. Het voorkomt veel ellende.

Aansprakelijkheid voor schulden
De aansprakelijkheid voor schulden van de ondernemende partner dienen in de huwelijkse voorwaarden goed afgedicht te zijn. Hierbij is het ook van belang om na te denken hoe zij om willen gaan met het vermogen dat de ondernemende partner gaat opbouwen. Wordt dit tijdens het huwelijk en bij echtscheiding gedeeld of niet?

Meewerkende partner
In geval van echtscheiding kan de meewerkende partner vaak niet meer in het bedrijf blijven werken en moet hij of zij op zoek naar een andere baan. Als de partner geen salaris heeft ontvangen of geen vermogen heeft kunnen opbouwen, bemoeilijkt dit de situatie. Het is dan ook van groot belang om hier rekening mee te houden bij het aangaan van huwelijkse voorwaarden. Zo wordt voorkomen dat de partner bij het einde van een huwelijk niet alleen zonder partner, maar ook zonder baan en inkomen achterblijft.

Huwelijkse voorwaarden
Indien het echtpaar reeds gehuwd is in gemeenschap van goederen is het vrij eenvoudig om de huwelijkse voorwaarden gezamenlijk bij te stellen. Sinds 1 januari 2012 is toestemming van de rechtbank niet langer nodig. Echtgenoten zijn nu verplicht om zich hoofdelijk aansprakelijk te stellen voor de eventuele schulden van de gemeenschap, die er op dat moment zijn. Het wijzigen van huwelijkse voorwaarden, die eerder tijdens het huwelijk gemaakt zijn, kan een hoop narigheid voorkomen. 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken