Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Technologische innovatie biedt kansen voor MKB

17 februari 2015 - Hoewel ruim een derde van de Nederlandse bedrijven belang hecht aan innovatie en vernieuwing op ICT-gebied, geeft ook bijna de helft aan moeite te hebben met de uitvoering.

Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo. Dat is jammer, want technologische innovatie met bijvoorbeeld cloud-oplossingen is niet alleen weggelegd voor grote organisaties. Juist ondernemers en MKB’ers die technologie slim inzetten, lopen voor op de rest.

MKB-IDEE 
Met de MKB-IDEE verkiezing hebben MKB-Nederland en KPN innovatieve ondernemers in het zonnetje gezet. De genomineerde ondernemers laten zien hoe ICT-innovaties hebben bijgedragen aan hun succes. Winnares Diana Vredenbregt van Kinderopvang De Ronde Venen implementeerde bijvoorbeeld een ICT-systeem waarmee leidsters en ouders via de cloud belangrijke informatie over de kinderen kunnen delen. "Thuis werkte ik al veel met apps op mijn iPad en smartphone en ik ben op zoek gegaan naar manieren om ook op het kinderdagverblijf zaken te digitaliseren. Dit resulteerde in de implementatie van Bitcare, een programma dat speciaal is ontwikkeld voor de kinderopvang. Met dit cloud-gebaseerde softwareprogramma kunnen we veel efficiënter samenwerken en communiceren, zowel de medewerkers onderling als met de ouders."
 
E-book
De verhalen van winnares Diana Vredenbregt en van een aantal andere genomineerden zijn door MKB-Nederland en KPN gebundeld in het e-book ‘Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT’.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.