Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kids in bizz groot succes onder topondernemers

9 september 2010 - De wervingscampagne van Stichting Jong Ondernemen om meer (top)ondernemers voor de klas te krijgen, kan met recht een succes genoemd worden. In totaal droegen bijna 330 begeleiders de afgelopen tijd hun kennis en ervaring op het gebied van ondernemerschap over aan basisschoolleerlingen.

Mede dankzij de enthousiaste inspanningen van deze ‘gastdocenten’ kreeg ook het kids in bizz project van Jong Ondernemen zelf vleugels. De stichting zag het aantal deelnemende basisscholen exponentieel stijgen ten opzichte van vorig jaar.
Vanwege de toenemende vraag naar het praktische, maar vooral leerzame ondernemersprogramma zag Jong Ondernemen zich begin dit jaar genoodzaakt actief op zoek te gaan naar nieuwe begeleiders uit het bedrijfsleven. Denk aan Jitse Groen, oprichter van de website Thuisbezorgd.nl, maar ook Bob Ultee, oprichter van Sabon Nederland en Lex Beins, bedenker en oprichter van Cheaptickets.nl. Stuk voor stuk succesvolle ondernemers die gehoor gaven aan de oproep van Jong 

Ondernemen.

Volgens directeur Cees Pille de meest effectieve weg: "Jongeren leren graag ondernemen, vooral van aansprekende ondernemers of van bestuurders van een bekend bedrijf." In totaal meldden zich zo’n 150 nieuwe begeleiders aan om leerlingen spelenderwijs de do’s en don’ts van het ondernemen te leren. Een record! 

Leren ondernemen

Kids in bizz laat leerlingen in korte tijd kennismaken met alle facetten van ondernemerschap: van het formuleren van een marktstrategie en het vermarkten van producten tot het opzetten van een financiële administratie. "Op de basisschool gaat dat natuurlijk spelenderwijs, maar wel met echt geld, echte producten en echte klanten. Vakken als taal en rekenen worden zo in de praktijk gebracht," licht Pille toe.
Ook in het schooljaar 2010-2011 doen er weer honderden basisscholen in Nederland mee aan het project kids in bizz. De eerste scholen zijn al van start gegaan. Nieuwe aanmeldingen zijn nog steeds welkom. Ook ondernemers die begeleider willen worden (of iemand kennen die dat wil) zijn van harte welkom. Aanmelden kan hier.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.