Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 februari 2015
 

Supermarktomzet januari stijgt met 2,6 procent

 
 

De omzet van supermarkten in Nederland is januari met 2,6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand het jaar ervoor. De omzetgroei is vooral te verklaren door een stijging van de gemiddelde waarde per kassabon.

Die bedroeg vorige maand 22,45 euro, een stijging van 1,7 procent ten opzichte van januari 2014 (22,09 euro). Dit blijkt uit cijfers van Gfk. Alle weken in januari lieten een omzetgroei zien, maar week een (+7,0 procent) en week vijf (+3,8 procent) waren door de forse stijging van de waarde van de kassabon het meest effectief.

Groei zet door
Hoewel de totale omzet van Nederlandse supermarkten in 2014 met 0,1 procent daalde ten opzichte van 2013, zagen we in het laatse kwartaal van vorig jaar een stijging van 0,4 procent. Deze groei zet door in januari 2015.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs