Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
9 februari 2015
 

Supermarktomzet januari stijgt met 2,6 procent

 
 

De omzet van supermarkten in Nederland is januari met 2,6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand het jaar ervoor. De omzetgroei is vooral te verklaren door een stijging van de gemiddelde waarde per kassabon.

Die bedroeg vorige maand 22,45 euro, een stijging van 1,7 procent ten opzichte van januari 2014 (22,09 euro). Dit blijkt uit cijfers van Gfk. Alle weken in januari lieten een omzetgroei zien, maar week een (+7,0 procent) en week vijf (+3,8 procent) waren door de forse stijging van de waarde van de kassabon het meest effectief.

Groei zet door
Hoewel de totale omzet van Nederlandse supermarkten in 2014 met 0,1 procent daalde ten opzichte van 2013, zagen we in het laatse kwartaal van vorig jaar een stijging van 0,4 procent. Deze groei zet door in januari 2015.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 269.09 -1.84 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
BAM groep ko 3.55  2.9 %
Yatra 4.5  -22.2 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Arcadis 17.88  -5.5 %
Meer beurs