Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Topondernemersregeling voor studenten Hanzehogeschool Groningen

4 februari 2015 - De Hanzehogeschool Groningen start deze maand met een bijzondere nieuwe regeling voor studentondernemers. Binnen de Hanzehogeschool Topondernemersregeling kunnen talentvolle studentondernemers studeren en ondernemen zeer effectief combineren.

Op vrijdag 6 februari verricht Pieter Duisenberg, woordvoerder hoger onderwijs en Tweede Kamerlid voor de VVD, de officiële opening van de Hanzehogeschool Topondernemersregeling.

Studeren en ondernemen 
Met de toenemende belangstelling van studenten voor (zelfstandig) ondernemerschap wordt het steeds lastiger om gelijktijdig een opleiding te volgen en een onderneming te ontwikkelen. Soms leidt dit tot het voortijdig stoppen met de opleiding of tot het stoppen met het eigen bedrijf. Zo gaan enerzijds bijzonder talent en anderzijds substantiële economische en maatschappelijke waarde verloren.

Topondernemersregeling 
De Hanzehogeschool Groningen biedt studenten hiervoor nu een oplossing in de vorm van de Hanzehogeschool Topondernemersregeling. Studenten die gebruik willen maken van deze regeling moeten een goed business model, een uitgewerkt bedrijfsplan en een ‘break even’ prognose aanleveren. Wanneer deze voorwaarden door een aantal interne en externe deskundigen positief worden beoordeeld, kan de studentondernemer onder begeleiding van ervaren coaches zijn minor-, stage- en afstudeerperiode invullen met activiteiten die zowel voor de opleiding als voor de onderneming van nut zijn.
Vanaf nu kunnen tien à twintig talentvolle jonge ondernemers jaarlijks van deze regeling gebruik maken.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.