Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Hennie van der Most geeft zijn visie op de BV Nederland

17 januari 2011 - In Super Nederland beschrijft ondernemer Van der Most zijn kijk op de BV Nederland. Oorzaken en gewaagde oplossingen voor de crisis komen aan bod. De lezer krijgt op heldere en begrijpelijke wijze een inkijkje in het vaderlandse huishoudboekje en er worden oplossingen gepresenteerd voor lastige economische en maatschappelijke vraagstukken.

Hoewel hij niet eerder een boek las, heeft hij er nu toch één geschreven. De reden hiervoor is dat hij niet passief wil toezien hoe de BV Nederland verder wegzakt in de crisis. Daarvoor is Nederland een te mooi land. 

Voor ondernemers, door een ondernemer
Van der Most is een doe-ondernemer in hart en nieren en die mentaliteit wil hij overbrengen op de lezer en vooral op de politiek. Politiek is te vaak alleen maar praten. De verschillende typen ondernemers, die essentieel zijn voor Nederland, komen aan bod en zijn voorzien van een geheel eigen zienswijze. Dit boek is geschreven als ondernemer Van der Most en niet zozeer als VVD’er. Cruciale vraagstukken uit de Nederlandse politiek passeren de revue en er worden concrete oplossingen en acties geboden. Lef, visie, creativiteit en daadkracht staan centraal. Als iedereen de mouwen opstroopt en aan het werk gaat dan kan het prachtige Nederland behouden blijven. 

Maatschappelijke discussie
De intentie van het boek is het aanzwengelen van een maatschappelijke discussie zodat er oplossingen worden gevonden voor de lange termijn. Het boek geeft oplossingen waarbij buiten de bestaande kaders is gedacht. Voorbeelden hiervan zijn de plannen voor hypotheekrenteaftrek en het AOW-systeem. Voor beiden biedt Van der Most rigoureuze hervormingen. 

Achtergrond
Hennie van der Most (1950) is geboren in Slagharen en het ondernemen zit hem in het bloed. Begon hij zijn carrière als krullenjongen in een metaalfabriek en bediende van een pompstation, inmiddels leidt hij ondernemingen in staalbouw, handel en horeca. Hij staat bekend om het realiseren van ogenschijnlijk onmogelijke projecten. Zo verbouwde hij een voormalig ziekenhuis tot het succesvolle all-in hotel Preston Palace en maakte hij van een kerncentrale, net over de grens in Duitsland, een drukbezocht pretpark. In 2010 had hij een imperium met vijftien uiteenlopende bedrijven en circa 1.500 medewerkers.

Het boek Super Nederland is hier verkrijgbaar.

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

ab h. bouvy

30-03-2011 10:02  |  

'Er zijn mensen die iets willen doen, en er zijn mensen die iets willen zijn', zo benoemde Jaap Visser, in een interview met Ischa Meyer, de maatschappelijke tweedeling.Hennie van der Most is een 'doener' en vanuit deze positie geeft hij z'n visie op de bv Nederland. Hij wil een discussie uitlokken, zo las ik in zijn boek. Hoe zit het daarmee? Met die discussie! Nog weinig van gemerkt.De ideeen van Hennie worden niet ter discussie gesteld zolang de 'zijnners' zoveel macht hebben. Daar moet dus eerst wat aan gebeuren!

Gekke henkie

31-03-2011 11:38  |  

Ik wacht wel tot de mediabubble die hennie van der most heet knapt...

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.