Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Sterke groei informele investeerders in startende bedrijven

19 december 2014 - Verreweg het grootste deel van de informele investeerders investeert in bedrijven van een familielid, namelijk 60 procent. Met 26 procent komen vrienden  en buren op de tweede plaats en acht procent stopt geld in bedrijven van onbekenden met een goed idee.

Die laatste groep wordt met de naam ‘business angels’ aangeduid . Kijkend naar de vraagkant blijkt dat 76 procent van het Nederlandse MKB niet bekend is met de mogelijkheden van business angels. Dat blijkt uit onderzoek van Ondernemerschap.nl. Van bedrijven in topsectoren is dit aandeel nog hoger: 86 procent. Een gemiste kans, want business angels hebben bedrijven veel te bieden: naast een financiële injectie die benutting van onder andere R&D-kansen mogelijk maakt, brengen business angels ook een netwerk, ondersteuning bij strategische vraagstukken en managementvraagstukken in. De bedrijven die van business angels gebruik maken waarderen hen dan ook met hoge cijfers: gemiddeld geven MKB-bedrijven hen een 8,5 en bedrijven in de topsectoren gemiddeld een 8,8. Vrijwel alle bedrijven geven aan dat zij op basis van hun ervaringen in de toekomst weer gebruik zouden maken van een business angel.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.