Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
1 december 2014
 

ICT’er verdient het meest als zelfstandige

 
 

Utrechtse ICT’ers hebben gemiddeld het hoogste salaris in de branche, Groningers het laagst. Het gemiddelde loon van ICT’ers ligt in de Randstad tot vijftien procent hoger dan in Groningen of Limburg. Daarbij zijn zelfstandigen in de ICT financieel gezien beter af dan collega’s met een vast contract.

Dat blijkt uit een onderzoek van Intermediair en Tweakers onder ruim 2.500 ICT’ers. 
Het salaris voor ICT’ers is het gunstigst in de financiële sector: bijna de helft van alle ICT’ers verdient er meer dan 4.000 euro per maand. ICT’ers in de zorg, media, communicatie en de ICT-sector verdienen het minst. In deze sectoren krijgt ongeveer de helft van de ondervraagden maandelijks minder dan 3.000 euro. Anton van Elburg van Intermediair: "Het is opmerkelijk dat ICT’ers in hun eigen sector vaak minder verdienen. Mogelijk is hun specialisme in andere sectoren schaarser, waardoor zij juist daar een stevigere onderhandelingspositie hebben."

Groningse ICT’er krijgt laagste salaris
Een op de drie ondervraagde Utrechters die in de ICT werkt verdient tussen de 3.000 en 4.000 euro, vergeleken met een kwart van de Groningse ICT’ers. Anton van Elburg bij Intermediair: "Qua salaris komen ICT’ers in de Randstand er het best vanaf. Mogelijk wordt dit veroorzaakt door de vele multinationals die zijn gevestigd in de grote steden. Daar liggen de lonen voor ICT’ers traditioneel hoger dan bij MKB-organisaties."

Kwart ZZP’ers verdient meer dan 7.500 euro
ICT’ers die voor zichzelf werken verdienen meer dan hun collega’s in loondienst. De helft van de ZZP’ers krijgt maandelijks minimaal 4.000 euro salaris, terwijl van de ICT’ers met een vast contract een derde (29 procent) dit bedrag maandelijks gestort krijgt. Ruim een kwart van de ZZP’ers heeft een inkomen van meer dan 7.500 euro, terwijl dat bij werknemers in loondienst bijna niet voorkomt (een procent). In loondienst biedt de functie van manager de beste perspectieven. Van de managers ontvangt een derde meer dan 5.000 euro per maand op zijn of haar rekening.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs