Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
1 december 2014
 

ICT’er verdient het meest als zelfstandige

 
 

Utrechtse ICT’ers hebben gemiddeld het hoogste salaris in de branche, Groningers het laagst. Het gemiddelde loon van ICT’ers ligt in de Randstad tot vijftien procent hoger dan in Groningen of Limburg. Daarbij zijn zelfstandigen in de ICT financieel gezien beter af dan collega’s met een vast contract.

Dat blijkt uit een onderzoek van Intermediair en Tweakers onder ruim 2.500 ICT’ers. 
Het salaris voor ICT’ers is het gunstigst in de financiële sector: bijna de helft van alle ICT’ers verdient er meer dan 4.000 euro per maand. ICT’ers in de zorg, media, communicatie en de ICT-sector verdienen het minst. In deze sectoren krijgt ongeveer de helft van de ondervraagden maandelijks minder dan 3.000 euro. Anton van Elburg van Intermediair: "Het is opmerkelijk dat ICT’ers in hun eigen sector vaak minder verdienen. Mogelijk is hun specialisme in andere sectoren schaarser, waardoor zij juist daar een stevigere onderhandelingspositie hebben."

Groningse ICT’er krijgt laagste salaris
Een op de drie ondervraagde Utrechters die in de ICT werkt verdient tussen de 3.000 en 4.000 euro, vergeleken met een kwart van de Groningse ICT’ers. Anton van Elburg bij Intermediair: "Qua salaris komen ICT’ers in de Randstand er het best vanaf. Mogelijk wordt dit veroorzaakt door de vele multinationals die zijn gevestigd in de grote steden. Daar liggen de lonen voor ICT’ers traditioneel hoger dan bij MKB-organisaties."

Kwart ZZP’ers verdient meer dan 7.500 euro
ICT’ers die voor zichzelf werken verdienen meer dan hun collega’s in loondienst. De helft van de ZZP’ers krijgt maandelijks minimaal 4.000 euro salaris, terwijl van de ICT’ers met een vast contract een derde (29 procent) dit bedrag maandelijks gestort krijgt. Ruim een kwart van de ZZP’ers heeft een inkomen van meer dan 7.500 euro, terwijl dat bij werknemers in loondienst bijna niet voorkomt (een procent). In loondienst biedt de functie van manager de beste perspectieven. Van de managers ontvangt een derde meer dan 5.000 euro per maand op zijn of haar rekening.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken