Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

NBBU: flexwerken biedt werkgevers juist kansen

13 januari 2011 - FNV-voorzitter Agnes Jongerius bekritiseerde afgelopen maandag in haar nieuwjaarstoespraak werkgevers over de inzet van flexwerkers. Die kritiek is echter onterecht, aldus de NBBU; zij zou juist blij moeten zijn met de kansen die de flexbranche biedt aan de economie.

De redenen die de NBBU (de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) aanvoert: veel werkgevers durven nu al wel flexwerkers in te schakelen terwijl zij vaste contracten nog te risicovol vinden in onzekere tijden. Vandaar dat nu al weer veel mensen als uitzendkracht aan het werk konden en kunnen. Liever aan het werk als flexwerker dan thuiszitten. Daarbij zijn de salarissen van flexwerkers keurig geregeld in de uitzendcao's. Zo betalen NBBU-uitzendbureaus vanaf de eerste dag hetzelfde loon dat de werkgever ook aan het vaste personeel betaalt. De FNV stelling dat flexwerkers minder mogelijkheden hebben een opleiding te volgen tenslotte is achterhaald, zo stelt de NBBU. Er zijn heldere regels voor opleidingen in onder andere de NBBU-CAO te vinden, die bindend zijn voor de uitzendbureaus. Bovendien stimuleert NBBU het leren op de werkvloer bij de bij haar aangesloten flexorganisaties actief. 

Flexibele schil
Naast de NBBU zijn ook VNO-NCW en MKB-Nederland van mening dat de economie behoefte heeft aan een flexibele schil. Die schil biedt jaarlijks een kleine miljoen mensen een baan. Met het louter propageren van vaste dienstverbanden gaan de vakbonden niet met hun tijd mee. Flexibiliteit is voor veel werknemers juist een uitkomst.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.