Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Supermarktomzet oktober stijgt licht - stilte voor de storm

14 november 2014 - In oktober 2014 is de supermarktomzet met 0,5 procent gestegen van 3,12 miljard euro in oktober 2013 naar 3,14 miljard euro. De omzet per kassabon bleef nagenoeg gelijk (21,62 euro ten opzichte van 21,65 euro vorig jaar) maar er werden 0,6 procent meer kassabonnen afgerekend.

Joop Holla (Research Director van GfK) verwacht dat de gemiddelde weekomzet in de laatste twee weken van december zal uitkomen op 735 miljoen euro. Dit is een stijging van 0,8 procent ten opzichte van vorig jaar. In week 51 en 52 zullen de traditionele assortimentsgroepen zoals wild, kerstbrood, ijsdesserts en banket (onder andere oliebollen) goed verkopen.

Decembertrends
Vorig jaar vierde 48 procent van de huishoudens Sinterklaas met cadeaus. Hier tegenover staat 36 procent van de huishoudens die Kerstmis met cadeaus heeft gevierd.
Afgelopen kerst ging bijna één op de vier huishoudens uit eten. Eén op de zes huishoudens dineerde met kerst bij familie of kennissen. Naar verwachting zal de trend van het buitenshuis eten tijdens de kerstdagen dit jaar doorzetten.

Winkelopening Eerste Kerstdag
Een ruime meerderheid van 61 procent van de Nederlanders vindt winkelopening op Eerste Kerstdag een slechte zaak. Hier tegenover staat negentien procent die wel voorstander is.
73 procent van de Nederlandse huishoudens zette vorig jaar een kerstboom in huis. Hiervan was 28 procent een echte kerstboom en bij 47 procent ging het om een kunstkerstboom. Twee procent van de Nederlandse gezinnen had zowel een echte als een kunstboom in huis.

Nieuwjaarinkopen
Het aantal huishoudens dat zelf oliebollen en/of appelbeignets bakte bleef de afgelopen jaren met 21 procent stabiel. Wellicht dat de populariteit van bakprogramma's op televisie voor een impuls zorgt. Vorig jaar kocht 21 procent van de Nederlandse huishoudens vuurwerk voor oud en nieuw.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.