Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Grote interesse in collectieve pensioenregeling ZZP’ers

15 september 2014 - De interesse in de eerste collectieve pensioenregeling voor zelfstandigen is groot. In een onderzoek van Loyalis (onderdeel van APG) gaf 60 procent van de respondenten aan (vrijwel) zeker deel te nemen aan de nieuwe regeling, waarvan tien procent zeker.

De enquête is gehouden onder 3.700 leden van de samenwerkende ZZP-organisaties Zelfstandigen Bouw, Stichting ZZP Nederland, PZO-ZZP en FNV Zelfstandigen.

Variabel bedrag inleggen
De inleg van de pensioenregeling voor zelfstandigen is flexibel. De grootste groep geïnteresseerden (66 procent) wil een variabel bedrag per jaar in de regeling storten, afhankelijk van hun omzet. Bijna zeventien procent wil vasthouden aan jaarlijkse, volledige bijstorting van de fiscale ruimte, terwijl twaalf procent liever jaarlijks een vast bedrag naar keuze stort.

Jaarlijkse storting 4200 euro
Geïnteresseerde zelfstandigen verwachten gemiddeld jaarlijks zo’n 4.200 euro in te leggen in de regeling. Ruim een kwart verwacht boven dit gemiddelde in te leggen. ZZP’ers willen via de nieuwe regeling een gemiddeld jaarlijks pensioeninkomen van  31.000 euro opbouwen. In totaal willen de respondenten gemiddeld  42.000 euro per jaar opbouwen, via de ZZP-pensioenregeling in combinatie met de opbouw via een andere pensioenmogelijkheid.

Bestaande pensioenreservering
Een substantieel deel van de zelfstandigen geeft aan al een pensioenreservering te hebben opgebouwd. Ruim 43 procent heeft dat gedaan door te sparen of beleggen. Nagenoeg 36 procent heeft geïnvesteerd in onroerend goed (eigen woning of bedrijfspand). Bijna 30 procent heeft een pensioenreservering gedaan via een individueel pensioen, een lijfrenteverzekering of een levensloopregeling.

Pensioenregeling voor zelfstandigen
De ZZP-organisaties Zelfstandigen Bouw, Stichting ZZP Nederland, PZO-ZZP en FNV Zelfstandigen maakten in juni 2014 bekend een collectieve pensioenregeling voor ZZP’ers in het leven te roepen. Loyalis, onderdeel van APG, verzorgt de uitvoering van de regeling. Het doel is om de regeling op 1 januari 2015 te lanceren. De enquête op www.startjezzppensioen.nl blijft online. Op deze website is meer informatie te vinden over de collectieve pensioenregeling voor zelfstandigen.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Adriana van Schalken...

17-09-2014 11:38  |  

Een collectieve pensioenregeling kan een goede oplossing zijn voor de zzp'ers. Ondanks het feit dat een groot aantal al zelf een pensioensvoorziening heeft opgebouwd, is er nog steeds een grote groep die dit nog niet heeft gedaan.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.