Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Uniformeren en standaardiseren van werkprocessen grootste uitdaging 2015

5 september 2014 - 55 procent van de organisaties vindt het uniformeren en standaardiseren van werkprocessen de grootste uitdaging voor het aankomende jaar.

Dit blijkt uit een onderzoek van CTB waarin 134 marktbepalende bedrijven zijn gevraagd naar hun uitdagingen in projectbeheer en informatiemanagement. Ook op de tweede en derde plaats staan uitdagingen die intern gericht zijn: het verbeteren van de interne samenwerking (54 procent) en het verbeteren van rapportagemogelijkheden (52 procent).
 
Eenduidige uitvoering
Bedrijven streven ernaar dat projecten op een consequente en eenduidige manier uitgevoerd worden. Hiermee proberen zij risico’s te beheersen en faalkosten te reduceren. In de praktijk gaat dit echter vaak mis. Zo blijkt uit het onderzoek dat 80 procent van de organisaties over een kwaliteitshandboek beschikt dat deze processen moet begeleiden. Deze kwaliteitshandboeken liggen in de praktijk nog te vaak onaangeroerd in de kast. Slechts tien procent maakt hier daadwerkelijk gebruik van. Het gevolg is dat medewerkers de werkprocessen op hun eigen manier interpreteren en uitvoeren. Bovendien verloopt de monitoring op de uitvoering van processen vaak steekproefsgewijs en achteraf.
 
Meer rendement
Yuri Ramdhani, commercieel manager van CTB xRM: "Uit ervaring weten we dat er in toenemende mate behoefte is om het rendement van projecten te verbeteren en de concurrentiepositie te versterken. Reden te meer om te kijken naar mogelijkheden om efficiënter te werken. Een slim Document Management Systeem dat alle projectinformatie voor alle betrokkenen partijen op één centrale plek aanbiedt, biedt hier kansen. Een DMS met werkproces ondersteuning begeleidt medewerkers in hun dagelijks werk en via monitoring en rapportages krijgen ze ‘early warning’ indicatoren om tussentijds bij te sturen. Organisaties kunnen met een DMS direct en proactief sturen in projecten, wat leidt tot de beperking van faalkosten, risicobeheersing en betere samenwerking."
 
CTB heeft op basis van het onderzoek een benchmarkrapport opgesteld over de uitdagingen van projectmatig werkende bedrijven. Het rapport ‘Projectinformatie in Optima Forma’ is hier te downloaden.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Bedrijf verkopen

5-09-2014 15:50  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.