Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp’er wenst ondersteuning bouwtoelevering

5 september 2014 - Zzp’ers bestempelen het opstellen van een realistische planning vaak als lastigste onderdeel van een offerte. De planning is tijdens de uitvoering van een project ook vaak een belemmerende factor.

Ondersteuning in zowel de offerte- als de uitvoeringsfase blijkt in de praktijk dan ook vaak gewenst. De zzp’er hoopt deze ondersteuning vooral te vinden bij de toelevering. Dit blijkt uit de ZZP & Klus Monitor van BouwKennis.

Realistische planning
In het onderzoek is onder andere gevraagd welke offerteonderdelen in de praktijk moeilijk zijn waar te maken en na te komen. Hieruit blijkt dat het opstellen van een realistische planning het meest lastige onderdeel is bij het maken van een offerte. Het zijn de generalisten die doorlooptijd gemiddeld het meest noemen. Vooral timmerbedrijven lijken problemen te hebben met dit aspect van de offerte. Onder specialisten zijn het de schilders die doorlooptijd het meest noemen als aspect van de offerte dat in de praktijk moeilijk is waar te maken.

Meer en minder werk
Ook het opstellen van het meer- en minderwerk wordt vooral door generalisten relatief vaak genoemd. De klusbedrijven lopen hierbij voorop. Naast een goede planning, spelen prijs- en kostentechnische aspecten duidelijk een grote rol. Als er conflicten met de opdrachtgever ontstaan, heeft dit ook relatief vaak met de prijs en het meer- en minderwerk te maken. Ook het uitlopen van de planning wordt relatief vaak genoemd.

ZZP & Klus Monitor
In ZZP & Klus Monitor ligt de focus onder andere op het gedrag dat zzp’ers vertonen rondom het uitvoeren van klussen. Zo wordt inzichtelijk hoe toeleveranciers zo efficiënt mogelijk op de wensen en behoeften van zzp’ers en klusbedrijven in kunnen spelen. Er is hierbij ook veel aandacht voor de daadwerkelijk praktijk van de bedrijven en de daarbij horende problemen.

Het volledige bericht kunt u hier downloaden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.