Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Keurmerk ZZP'ers en freelancers

9 september 2010 - Vanaf 1 september bestaat er een nieuw keurmerk voor zelfstandig werkende professionals. Het keurmerk is belangrijk voor opdrachtgevers en klanten, omdat het hen onder meer de zekerheid biedt dat bij deze ZZP'ers en freelancers aandacht voor verdiensten (profit) hand in hand gaat met respect voor mensen (people) en zorg voor natuur en milieu (planet).

Het nieuwe keurmerk, een initiatief van Good-Professionals, past in een arbeidsmarkt waarin steeds meer ZZP’ers en freelancers actief zijn. Het is uitgevoerd als identiteitspasje en als muurschild. Op het pasje staan, behalve de naam van de houder en een pasfoto, allerlei zakelijke gegevens zoals het beroep van de professional, diens inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel, zijn BTW nummer, lidmaatschappen van beroepsorganisaties en belangrijke registratienummers. Het is de bedoeling dat opdrachtgevers en klanten in de toekomst naar het keurmerk gaan vragen. Nog beter is het wanneer de professional bij een eerste kennismaking met de klant de identiteitspas ongevraagd uit zichzelf laat zien. 

Bruikleen
Vernieuwend is dat het keurmerk uitsluitend in bruikleen wordt gegeven aan de aanvrager. De houder van het keurmerk dient uiteraard altijd bereid te zijn mee te werken aan kwaliteitscontroles. De professional kan op willekeurige momenten gevisiteerd worden, om naleving van de Good Professional Practice (GPP) richtlijnen te controleren. Deze controles dienen niet te worden beschouwd als blijk van wantrouwen jegens de houder van het keurmerk, maar als een zekerstelling naar klanten en opdrachtgevers dat kwaliteitscontrole geen eenmalige zaak is. Indien er gegronde redenen zijn, kan het keurmerk weer worden ingenomen. Omdat alle passen en muurschilden zijn genummerd, kunnen de nummers ingenomen passen en muurschilden eenvoudig op internet worden vermeld, zonder de privacy van de ex-houder te schenden. Hierdoor kan iedereen controleren of er geen sprake is van misbruik. 

Voorwaarden
Aan het verkrijgen en behouden van het keurmerk zijn voorwaarden verbonden. De belangrijkste voorwaarde is dat degene die het keurmerk wenst te ontvangen, de Good Professional Practice (GPP) richtlijnen onderschrijft. Omdat iedere professional, van coach tot hovenier en van zelfstandig gevestigd verpleegkundige tot stukadoor zich in de richtlijnen moet kunnen vinden, zijn deze in algemene bewoordingen opgesteld. Zij bevorderen maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) met aandacht voor People, Planet en Profit, de drie P’s.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.