Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Jonge ondernemers achter messenschoonmaker gaan Europese strijd aan

16 juli 2014 - De jonge ondernemers achter de KnifeCleaner, vertrekken dinsdag 22 juli naar Tallinn in Estland om deel te nemen aan de 25e editie van de ‘European Company of the Year Competition’.

De oprichters van de Arnhemse MBO-Student Company dingen tijdens deze grote finale mee naar de internationale titel ‘Beste Europees MBO Student Company 2014’. Zij nemen het op tegen 38 teams uit meer dan 30 Europese landen. Student company KnifeCleaner van het RijnIJssel uit Arnhem liet tijdens de Nationale finale van Jong Ondernemen op 2 juni jongsleden zien een echte winnaar te zijn in de MBO categorie. De prijs? Deelname aan de European Company of the Year Competitionl. Deze internationale finale is dit jaar met 38 teams groter dan ooit. Het evenement vindt plaats van 22 tot en met 25 juli in Tallinn in Estland.
 
Sterke concurrentie
De jonge ondernemers vertrekken dinsdag aanstaande naar Estland om hun bedrijf en de resultaten daar te presenteren. Aan een vakjury én het publiek. Samen met meer dan 200 studenten uit heel Europa. De jury beoordeelt de bedrijven onder meer op ondernemersvaardigheden, productontwikkeling, klantbenadering, communicatie en op teamwork, probleemoplossend vermogen en de aanpak van marketing en sales. KnifeCleaner lijkt zich goed te hebben voorbereid, weet wie haar concurrenten zijn in deze finale en de flyers zijn al in het Engels vertaald. Joep Smolders, een van de ondernemers van KnifeCleaner: "We zijn er helemaal klaar voor! In ons relatief korte bestaan hebben we al redelijk wat internationale ervaring opgedaan. We hebben op de International Trade Fair in Israël gestaan, namen deel aan het Europese Student Company Festival in Letland en zijn onlangs op handelsmissie geweest naar Polen. In Estland gaan we er ook weer vol voor! Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring, dat is al een prijs op zich." De nummers een, twee en drie winnen naast de eer en een geldprijs ook een semester scholarship aan de Estonian Business School.
De jongens achter KnifeCleaner ontwikkelden een bijzondere messenschoonmaker. In vijf seconden wordt een vuil mes schoon in de KnifeCleaner volgens de HACCP normen. Sneller dan de vaatwasser, duurzamer en hygiënischer.
 
Europese finale voor studentondernemers
Elk jaar zetten meer dan 265.000 MBO- en HBO-studentondernemers tussen de zestien en 22 jaar uit heel Europa zelf een bedrijf op in het kader van het ondernemerschap programma Student Company. Er zijn inmiddels meer dan 100 organisaties wereldwijd actief met het organiseren van dergelijke onderwijsprogramma’s, waarvan zo’n 40 in Europa. Die zijn verenigd in het netwerk Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) Europe, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Stichting Jong Ondernemen.
De Nederlandse student companies EasyBloc en SaleME streden onlangs in Amsterdam in de European Enterprise Challenge voor Student companies binnen het hoger onderwijs. Beide teams eindigden niet in de top drie, maar EasyBloc ging er wel met de NN Care & Impact Award vandoor.
 
Learning by doing
De projecten en programma’s van Jong Ondernemen zijn beschikbaar van basisonderwijs tot en met MBO- en HBO/WO. Dit jaar deden meer dan 1.300 MBO- en HBO/WO-studentenbedrijven (ca. 10.000 studenten) mee aan het Student Company programma van Jong Ondernemen op MBO en HBO waarbij we de finale de afsluiting is van deze onderwijskolom.Meer informatie vindt u op www.jongondernemen.nl, op www.knifecleaner.com en via KnifeCleaner op Facebook.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.