Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Acquisitie blijft blok aan been zelfstandige professionals

26 juni 2014 - Hoewel zelfstandige professionals (zp’ers) in diverse onderzoeken aangeven zelfstandigheid en autonomie het meest te waarderen aan hun werk, blijft acquisitie een belangrijk struikelblok.

79 procent van de zp’ers zegt het liefst ontzorgd te willen worden op het gebied van acquisitie. In 2013 gaf nog 65 procent aan dat het binnenhalen van nieuwe opdrachten het meest lastige is aan het werk als zp’er. Dat blijkt uit het onderzoek van FastFlex onder ruim 1.000 zp’ers.
Het onderzoek toont verder aan dat de economische tijden van invloed zijn op de situatie van zp’ers. Bijna 90 procent zegt dat het moeilijker is om nieuwe opdrachten te vinden en 80 procent geeft aan dat het opdrachtenaanbod beperkter is.

Onderscheidende zp'er
Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: "Hoewel het aantal zp’ers toeneemt en organisaties groeiende behoefte hebben aan de kennis en expertise van deze zp’ers, blijven ze moeite hebben om elkaar te vinden. Het blijft voor zp’ers lastig om op te vallen in een concurrerende markt. Het feit dat zp’ers aangeven het liefst ontzorgt willen worden op het gebied van acquisitie laat duidelijk zien dat dit nog steeds een hot topic is. Om u als zp’er te onderscheiden, kunt u bijvoorbeeld denken aan verdere (persoonlijke) ontwikkeling en het proactief delen van beoordelingen van eerdere opdrachtgevers. Ook zult u als zp’er open moet staan voor vernieuwende samenwerkingsverbanden met zowel andere zp’ers als opdrachtgevers. Organisaties gaan namelijk in de nabije toekomst anders georganiseerd worden."

Whitepaper
Naar aanleiding van het onderzoek publiceerde FastFlex in samenwerking met ABN AMRO de whitepaper Op naar zelfsturende netwerken van zp’ers?

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Adriana van Schalken...

30-06-2014 13:59  |  

Interessant onderzoek. Met de toenemende flexibilisering zal de acquisitie in de toekomst alleen nog maar lastiger worden als er ook meer zzp'ers bij komen. Het wordt dus nog belangrijker om je te onderscheiden ten opzichte van je concurrentie.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.