Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Onbeperkt aan de Slag’ vergroot arbeidsmarktkansen werkzoekenden met arbeidsbeperking

6 mei 2014 - Utrechtse werkgevers startten op 1 mei in de arbeidsmarktregio Utrecht een samenwerkingsverband om de arbeidskansen voor hoogopgeleide werkzoekenden met een beperking te vergroten.

Met ‘Onbeperkt aan de Slag’ zetten initiatiefnemers Rabobank Nederland, gemeente Utrecht en De Normaalste Zaak een concrete stap naar een inclusieve arbeidsmarkt. Hiervoor wordt een nieuw platform opgezet waarop werkgevers en werkzoekenden met een arbeidsbeperking elkaar op unieke en rechtstreekse wijze kunnen vinden en waarmee ook een logische matching gemaakt kan worden voor relevante vacatures. Onbeperkt aan de Slag richt zich nu op hoger opgeleiden met een beperking in de arbeidsmarktregio Utrecht. Bij succes wordt het initiatief landelijk en voor een bredere doelgroep uitgerold.

Moeilijk vindbaar
Tot nu toe kunnen werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers elkaar moeilijk vinden. De werkzoekenden weten vaak niet welke werkgevers openstaan of op zoek zijn naar werknemers met een arbeidsbeperking, terwijl er wel werkgevers zijn die deze groep een kans willen geven. Steeds meer werkgevers voelen zich medeverantwoordelijk voor een inclusieve arbeidsmarkt. Voor werkgevers is het echter lastig om geschikte werknemers met een arbeidsbeperking te vinden. Onbeperkt aan de Slag lost dat probleem op door voor werkgevers en werkzoekenden in de Utrechtse arbeidsmarktregio een virtuele omgeving te creëren waarop ze elkaar kunnen vinden.

Digitaal vacatureplatform
De aanpak is als volgt: een speciale site  biedt de werkzoekenden een platform waarop zij precies kunnen aangeven wat zij zoeken en kunnen. Werkgevers die openstaan voor hoogopgeleiden met een arbeidsbeperking kunnen via het platform vacatures plaatsen. De vacatures krijgen een eigen logo met ingebouwde code. Via deze code krijgen de werkzoekenden de vacatures die matchen met hun profiel direct te zien. Zo kunnen zij gericht op relevante vacatures reageren. Werkgevers hebben tevens de mogelijkheid om berichten te plaatsen op basis van kenmerken, zoals werkervaring en opleidingsniveau, van deelnemers. Alleen werkzoekenden met deze kenmerken krijgen deze berichten te zien. Ook krijgen werkgevers in het samenwerkingsverband een eigen pagina, waardoor ze onderling ervaringen kunnen delen, vragen kunnen stellen en eventueel begeleidende bureaus kunnen opzoeken.

Bedrijven
Inmiddels hebben diverse bedrijven zich bij ‘Onbeperkt aan de Slag’ aangesloten. Naast de initiatiefnemers zijn dat Achmea, Altrecht, Conclusion, Movares, NS en Nutricia Research. De verwachting is dat de komende maanden zeker meer bedrijven zullen volgen. Het initiatief wordt vanuit de werkzoekenden ondersteund door de belangenorganisaties Ieder(in) en TOOON. Daarnaast zijn Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht aangesloten. Hierdoor worden ook studenten met een beperking gestimuleerd om zich aan te melden op het platform.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.