Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Gezocht: rasondernemer om Hermans op te volgen

30 december 2010 - MKB-Nederland richt zich in zijn zoektocht naar een opvolger van voorzitter Loek Hermans op rasondernemers. Hermans was doorgewinterd in de politiek, nu is het volgens de ondernemersvereniging weer tijd voor een echt ondernemersgeluid.

Het is van belang dat de nieuwe MKB-voorzitter duidelijk herkenbaar is voor de achterban, mede omdat MKB-Nederland en VNO-NCW steeds meer op elkaar lijken. Dit stelt Jan Kamminga, de eerste voorzitter van MKB-Nederland, in de Telegraaf. Kamminga zegt tevens dat de nieuwe voorzitter verstandig moet opereren in de relatie met VNO. "Dat alles is belangrijker dan de lobbykwaliteiten van de kandidaat. Want het lobbywerk gaat bij de organisaties eigenlijk al vanzelf." 

Ondernemersmenatileit
Oud-voorzitter Hans de Boer deelt de mening van Kamminga. "Loek heeft het heel goed gedaan. Nu is het tijd voor iemand die zelf als ondernemer ook wel eens zwarte sneeuw heeft gezien. En ze moeten zeker ook kijken naar de mogelijkheid om een vrouw op die plek te zetten." In ieder geval wordt duidelijk gezocht naar een rasondernemer. De Boer zei ooit: ‘Ik ga nog liever met een haringkraam op de Overtoom staan dan dat ik ergens op de loonlijst ga staan'. "Dat spreekt ondernemers aan. Je moet je ook wel eens doodvechten en dan maar even niets bereiken. Je laat je achterban dan zien dat je er alles aan gedaan hebt. Zoiets is voor een politicus niet te begrijpen, die wil altijd het hoogst haalbare bereiken met compromissen," zo valt te horen in de MKB-achterban. 

Kandidatenselectie
Momenteel bekijkt een selectiecommissie de kandidaten voor de functie. Inmiddels zouden minder dan tien namen op de lijst staan, waaronder die van Annemarie van Gaal. Eind januari moet de beslissing vallen. Op 10 februari stopt Hermans bij MKB en wordt hij lijsttrekker voor de VVD in de Eerste Kamer.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

ab h. bouvy

4-01-2011 12:02  |  

Moeten we het Europese mkb feliciteren met haar nieuwe voorzitter. Ik dacht van niet.De heer Hermans is het prototype van een politicus/ambtenaar, en dat zijn geen ondernemers.
Het MKB en ook het VNO-NCW zijn dan ook verworden van belangenorganisaties tot lobbyclubs.En dit in tegenstelling tot vakbonden waar wel lieden zitten met het lef om zo nu met de vuist op tafel te slaan. Bij deze dan ook de vraag hoe de Nederlandse Redersvereniging aan haar voorzitter, mevr.Tineke Netelenbos, is gekomen. Zijn de reders gediend met een voorzitter zonder enige rederservaring?

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.