Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

FNV Zelfstandigen: voorstel constructieve oplossing ZZP Zorg

25 april 2014 - "Kom tot overgangsmaatregelen die de continuïteit in de zorg borgen en die de individuele zorgverlener een reëel perspectief bieden." Deze oproep doet FNV Zelfstandigen in een brief aan de ministeries van Financiën, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Als overgangsmaatregelen noemt de vertegenwoordiger van zelfstandigen: voorkom onevenredige gevolgen voor individuele werkenden, houd focus op gerichte aanpak van schijnconstructies en creëer randvoorwaarden voor juiste transities per 1 januari 2015.

Overleg
FNV Zelfstandigen heeft al geruime tijd intensief en constructief overlegd met betrokken partijen om te komen tot een werkbare oplossing voor alle betrokkenen. De druk op de oplossing werd verhoogd door de publicatie in de Volkskrant van 9 april en de reacties daarop van diverse partijen in de media.

Schijnconstructies
Henk Wesselo, directeur FNV Zelfstandigen, gaf eerder al aan de aanpak van evidente schijnconstructies te ondersteunen en tegelijkertijd zeer zorgvuldig met de positie van betrokken zelfstandigen om te willen gaan. Immers, veel zorgverleners hebben bewust gekozen voor een zelfstandige positie en willen zo een belangrijke rol vervullen in de zorg. Zij mogen niet plotsklaps inkomen en perspectief verliezen. In deze lijn heeft FNV Zelfstandigen het overleg voortgezet.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.