Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

2013 weer goed jaar voor elektronische factuurverwerking

18 april 2014 - In 2013 hebben leveranciers van oplossingen en diensten op het gebied van elektronische factuurverwerking en Purchase2Pay een groei in aantal projecten met achttien procent en een groei in geldwaarde met 8,7 procent gerealiseerd.

Dat is de conclusie van het jaarlijkse marktonderzoek van Strategy Partners aan de vooravond van het Factuurcongres dat dit jaar plaatsvond op donderdag 17 april in de Amsterdam ArenA. De marktresearch- en strategieadviesorganisatie analyseerde hiervoor dertien pakketleveranciers en implementatiepartijen die actief zijn op de Nederlandse markt voor elektronische factuurverwerking en Purchase2Pay.

Kleinere projecten
Strategy Partners voerde het onderzoek voor de zesde keer uit. "Opvallend is de sterke stijging projecten in het laagvolume segment als gevolg van enerzijds verzadiging in de markt voor grotere projecten en anderzijds verdere standaardisering van het gebruik en koppelingen. Daardoor wordt directe verwerking in ERP-systemen mogelijk," concludeert Hans Kaashoek, managing partner van Strategy Partners.

Minder projecten
Er is een lichte afname in de groei van het aantal projecten - 430 in 2013 ten opzichte van 470 in 2012 - maar een stijging in de ‘geldwaarde’ groei, onder andere door acquisities van Basware en de stijging van de omzet bij reeds bestaande klanten. Vier leveranciers - Basware, iCreative, Readsoft en Ricoh – hebben samen 50 procent van de omzet. Kaashoek: "Er kan een duidelijke verwisseling geconstateerd worden van grote en functierijke projecten naar kleinere (deel)projecten of SaaS-oplossingen."Het aantal nieuwe installatie was het hoogst in de marksegmenten handel & transport, industriële productie en zakelijke dienstverlening; laag scoorden nuts & telecom en centrale overheid.

Top drie
De top drie in 2013 wat betreft de absolute groei in marktsectoren werd gevormd door de marktsegmenten handel & transport, industriële productie en zakelijke dienstverlening. In de marktsectoren recreatie, industriële productie en proces & food industrie was de procentuele groei het hoogst.
"In het onderzoek wordt duidelijk dat er wel een verdere verlaging van het transactievolume per (nieuw) project is alhoewel er wel enkele firmabrede grote projecten waren," aldus Kaashoek. "65 procent van de projecten kwam op of onder het gemiddeld transactievolume uit. Ook duidelijk is de sterke stijging van volledig SaaS-gebaseerde projecten."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.