Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tijd kost geen geld

15 april 2014 - Tijd: het is en blijft een hot topic voor ondernemers. Ze hebben er altijd te weinig van en het is een punt waar ze, naast kosten, het liefst op willen besparen. Uit onderzoek van Infopact blijkt dat onderlinge samenwerking voor medewerkers binnen het MKB heel belangrijk is, maar dat er ook tijdverspillende elementen in verstopt zitten.

Gerard Bergsma, commercieel directeur van Infopact legt in vier artikelen uit hoe ondernemers, door het gebruik van technologie,  juist op het gebied van samenwerking tijd kunnen besparen. Vandaag deel 1.

Efficiëntie
Gerard Bergsma: "Als ik met beslissers in het MKB spreek, dan komt één onderwerp vaak al snel naar voren: efficiëntie. Ondernemers hechten grote waarde aan efficiënt werken en hebben logischerwijs een hekel aan verspilling. De onderlinge samenwerking tussen medewerkers is typisch iets waar vaak veel tijd aan verloren gaat. Medewerkers zitten op verschillende vestigingen, zijn onderweg of werken thuis. Dan kan het best lastig zijn om snel en effectief tot een gezamenlijk gewenst resultaat te komen."

Toekomst is online
Hoe kan het MKB er dan voor zorgen dat die samenwerking tussen medewerkers efficiënter verloopt? Bergsma: "Ik denk dat online samenwerken de toekomst heeft. Dankzij communicatiemiddelen zoals videoconferencing, online documenten delen en chatten, wordt samenwerken makkelijker gemaakt en kan een ondernemer kosten en tijd besparen. Medewerkers die bijvoorbeeld online kunnen samenwerken aan een document door het real-time te delen en bewerken, zónder dat zij het bestand steeds hoeven te mailen en op een nieuwe plek hoeven op te slaan, besparen op maandbasis al flink wat tijd. Ook zullen medewerkers reiskosten besparen als ze hun meetings vaker middels  videoconferencing houden. Ik merk nu vaak dat ondernemers losse communicatiemiddelen inzetten zonder een heldere afweging  vooraf. Wanneer ze die middelen strategischer inzetten, binnen één hosted dienst, dan oogsten ze naar mijn idee snel en eenvoudig succes."

Inspiratie
Bergsma refereert naar de week van de ondernemer, die vorige week op een aantal plekken in Nederland plaatsvond. Bergsma: "‘Tijd kost geld’ is de stelregel binnen het MKB,  maar als ondernemers bewuster met hun tijd omgaan en zich slim focussen op efficiëntie binnen samenwerking, gaan ze al een kostenbesparende stap vooruit. De week van de ondernemer zal hier ook aan bijdragen. Zo’n week geeft het MKB een geweldige boost en biedt ondernemers veel inspiratie. Effectief samenwerken is tijdens de week dan ook veel aan bod gekomen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.