Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Arboregels voor kleine bedrijven versoepeld

28 december 2010 - Kleine bedrijven hoeven in veel gevallen geen arbodienst meer in te schakelen voor hun risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E, een overzicht van de risico’s voor de gezondheid en veiligheid voor de werknemers).

Door deze aanpassing in de Arbeidsomstandighedenwet zijn er voor kleine werkgevers (tot 25 werknemers) voortaan minder administratieve lasten en dus lagere kosten. Op jaarbasis scheelt dit werkgevers circa 80 miljoen euro. 

Inzage voor meer betrokkenheid
De Eerste Kamer stemde in met het wetsvoorstel hiertoe van staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In het wetsvoorstel is ook geregeld dat werkgevers hun werknemers de mogelijkheid moeten bieden dat zij de RI&E van hun bedrijf te inzien. Dit zou de betrokkenheid van werknemers bij het beleid van het bedrijf vergroten. Verder zal de Arbeidsinspectie bij reguliere controles aandacht besteden aan de RI&E.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.