Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers gaan 2011 optimistisch in

27 december 2010 - De meeste ondernemers gaan 2011 optimistisch in. De stemming is de laatste maand flink verbeterd. Het producentenvertrouwen kwam uit op 2,5 tegen 0,3 in november, zo meldt het CBS. Het vertrouwen is sinds het begin van de crisis niet zo groot geweest.

Het producentenvertrouwen is samengesteld uit drie deelindicatoren: het oordeel over de orderpositie, het oordeel over de voorraden gereed product en de verwachte productie in de komende drie maanden. Het oordeel over de orderpositie verbeterde sterk, evenals het oordeel over de voorraden. De stemming over de toekomstige productie was daarentegen iets minder optimistisch dan in november. 

Positief en negatief
Vooral ondernemers in de industrie en in de uitzendbranche zijn zeer optimistisch. De eerste groep is vooral te spreken over de orderportefeuille, uitzendbureaus over hun omzet en personeelsomvang. Architecten en ingenieurs zijn het somberst. Ze hebben weinig vertrouwen in het economisch klimaat en in de werkgelegenheid.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.