Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer heeft behoefte aan betaalbare AOV

22 januari 2014 - Ruim twee derde (69 procent) van de ondernemers uit het Midden- en Klein Bedrijf is niet in het bezit van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dat blijkt uit een recent onderzoek van Yellow Walnut onder 385 MKB-ondernemers.

Een ruime meerderheid (62 procent) van de ondernemers zonder AOV geeft aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering te duur te vinden. Om die reden introduceert Yellow Walnut als eerste in Nederland online onafhankelijk AOV-advies op maat en de mogelijkheid om ruim 35 AOV-producten gratis met elkaar te vergelijken en direct een AOV aan te vragen. Doordat Yellow Walnut deze dienst enkel online aanbiedt liggen de kosten tot ruim 50 procent lager dan bij traditionele aanbieders en worden alle producten met collectiviteitskorting aangeboden.
Toelichting waarom die 69 procent geen AOV hebben: te duur (62 procent), tijdgebrek (acht procent), nooit over nagedacht (twaalf procent), heb er geen belang bij (zestien procent), te ingewikkeld (acht procent), overige (dertien procent).

Onderzoek AOV      
Uit het onderzoek van Yellow Walnut is naar voren gekomen dat slechts 31 procent van de MKB’ers in ons land een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft afgesloten. Deze ondernemers ervaren het afsluiten van een AOV voornamelijk als complex (29 procent) en tijdrovend (28 procent). 69 procent van de respondenten (in totaal 385 ondernemers) geeft aan niet in het bezit te zijn van een AOV, waarbij de hoge kosten als grootste bezwaar worden gezien (62 procent).

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.