Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 oktober 2013
 

Uurtarief freelancers en flexwerkers flink omhoog

 
 

De markt voor freelancers en flexwerkers trekt aan. Tentoo ziet dat zij in het derde kwartaal van 2013 gemiddeld een hogere uur- en dagvergoeding ontvingen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien werden er meer uren gedraaid.

De omzet van freelancers en flexwerkers in de Randstad steeg gemiddeld met 8,5 procent. Het onderzoek richt zich op freelancers en flexwerkers in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Utrecht, die bij Tentoo zijn aangesloten. De positieve trend van het vorige kwartaal zet zich daarmee door.

Compenseren kabinetsplannen
Toch maakt Paul den Ronden, financieel directeur van Tentoo, zich zorgen over de toekomst van de zzp'er. "Het kabinet heeft plannen om fiscale regelingen voor zzp'ers te versoberen. Indien die plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd, dan zullen de tarieven voor zzp'ers met tientallen procenten moeten stijgen om hen daarvoor te compenseren."

Utrecht op hielen Amsterdam
Tentoo concludeert verder dat Utrecht Amsterdam nadrukkelijk op de hielen zit als meest lucratieve, grote stad voor freelancers en flexwerkers. In Utrecht zagen zij hun omzet in het derde kwartaal met gemiddeld 25 procent stijgen in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2012. In Amsterdam nam de omzet van freelancers en flexwerkers afgelopen kwartaal met zes procent toe.
De stijging van de omzet bij Utrechtse freelancers en flexwerkers was vooral toe te schrijven aan de webdesigners, webdevelopers en verschillende audiovisuele functies. In het tweede kwartaal van 2013 zagen zzp'ers  in Utrecht hun omzet ook al aanzienlijk toenemen. Toen was er sprake van een stijging van achttien procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. In Amsterdam was er in het vorige kwartaal sprake van vijf procent stijging.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs