Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ZZP’ers uitgekeken op kabinet

19 september 2013 - Zzp’ers zijn uitgekeken op dit kabinet. Dat zegt VZZP voorzitter Fred de Boer in een reactie op de plannen die met Prinsjesdag gelanceerd zijn. Vooral de korting op de zelfstandigenaftrek is teleurstellend.

De zelfstandigenaftrek wordt weliswaar niet afgeschaft, maar een bezuiniging van 300 miljoen euro als onderdeel van het pakket aan bezuinigingen van zes miljard treft vooral de gezinnen achter de zzp’ers.

Afschaffen verlaagdbtw-tarief
Ook het afschaffen van het verlaagde btw-tarief treft zzp’ers in de bouw hard. In de bouwsector gaat het al langere tijd slecht. Met de afschaffing van het lage zes procent btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van woningen per 1 maart 2014 ziet de toekomst er niet rooskleurig uit.

Schijnzelfstandigheid
De VZZP formuleerde begin september vijf speerpunten, één daarvan was de aanpak van schijnzelfstandigheid door Sociale Zaken. In de plannen van het kabinet komen vanaf 2015 verschillende wijzigingen in het arbeidsrecht om de positie van flexwerkers te versterken en schijnconstructies tegen te gaan. Dit is meer dan hoognodig.
Voeg daarbij het oneerlijke speelveld, door de invloed van met name niet-Nederlandse zzp’ers,
wat op de langere termijn negatieve effecten heeft op de inkomenspositie van zelfstandigen.

Nieuwe visie
Voorzitter Fred de Boer van de VZZP roept op om vooral te blijven investeren in versterking van kennis, blijf ondernemerschap door jongeren aanmoedigen. De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren ondernemender geworden en dat vraagt om maatregelen en nieuwe visie. Kracht en continuïteit halen ons uit de recessie.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Adriana van Schalken...

25-09-2013 09:11  |  

Ik had inderdaad ook verwacht en gehoopt dat de BTW verlaging in de bouw nog verlengd zou worden. Erg spijtig dat dit niet het geval is, gaat een hoop bedrijven de kop kosten.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.