Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 september 2013
 

Samenwerkende ZZP’er vergroot concurrentiekracht

 
 

Meer dan driekwart (76 procent) van de ZZP’ers geeft aan dat zij met moeite kunnen concurreren met grotere bedrijven. Van de samenwerkende zelfstandigen, die zich in de markt profileren onder een gemeenschappelijke vlag, blijkt slechts veertien procent hiermee moeite te hebben.

Ook blijken zij meer kans te hebben om te overleven in de huidige economie. Dit blijkt uit recente cijfers uit het onderzoek van Gingermood Coachmatchers.

Onzekere tijden
Enkele jaren geleden groeiden de bomen nog tot aan de hemel en was er veel werk voor ZZP’ers. Tegenwoordig zijn ZZP’ers veel somberder over hun kansen in deze onzekere tijden. ZZP’ers vissen vaak achter het net omdat opdrachtgevers met hun grotere projecten eerder in zee gaan met de grote spelers. Om te overleven in de huidige economie, kiezen steeds meer ZZP’ers ervoor om hun krachten te bundelen. Dit wordt ook wel ‘zwermen’ genoemd.

Zwermende ZZP'er
Onder de overtuiging dat deze samenwerking meer oplevert dan de som der delen, hebben zwermende ZZP’ers meer slagkracht en zijn ze beter in staat te concurreren met grotere bedrijven. Volgens Barbara Martens, oprichtster van Gingermood coachmatchers, heeft het zwermen van ZZP´ers veel voordelen. Een zwerm bestaat uit een diverse, flexibele en gemotiveerde groep ZZP´ers. Daarom kunnen ze doelgerichter werken in vergelijking met grote, logge en bureaucratische bedrijven, aldus Martens.

Coach
Ook het inschakelen van een coach lijkt ZZP’ers een voordeel te geven. Volgens recente cijfers uit onderzoek van Gingermood, blijkt dat 84 procent van de gecoachte ZZP´ers zich beter kunnen handhaven tijdens economische tegenspoed. Net als bij managers vinden ZZP’ers het vaak ‘lonely at te top’. Het is dan onduidelijk of ze kansen laten liggen of steken laten vallen, aldus Martens. Een coach kan, als sparringpartner, dergelijke zaken ophelderen.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Veronique Prins  |   | 
7-09-2013
 | 
15:42 uur
Wat een prima artikel, met name over het inschakelen van een coach. Ik ben ondernemerscoach voor coaches en therapeuten en hoor zo vaak;'ik kan jou niet betalen'. Terwijl ze het zich eigenlijk niet kunnen veroorloven GEEN coach in te schakelen. Het is in veel gevallen het verschil tussen wel of niet overleven. Met een dergelijke statistische onderbouwing ben ik dus heel blij!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs