Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 september 2013
 

Samenwerkende ZZP’er vergroot concurrentiekracht

 
 

Meer dan driekwart (76 procent) van de ZZP’ers geeft aan dat zij met moeite kunnen concurreren met grotere bedrijven. Van de samenwerkende zelfstandigen, die zich in de markt profileren onder een gemeenschappelijke vlag, blijkt slechts veertien procent hiermee moeite te hebben.

Ook blijken zij meer kans te hebben om te overleven in de huidige economie. Dit blijkt uit recente cijfers uit het onderzoek van Gingermood Coachmatchers.

Onzekere tijden
Enkele jaren geleden groeiden de bomen nog tot aan de hemel en was er veel werk voor ZZP’ers. Tegenwoordig zijn ZZP’ers veel somberder over hun kansen in deze onzekere tijden. ZZP’ers vissen vaak achter het net omdat opdrachtgevers met hun grotere projecten eerder in zee gaan met de grote spelers. Om te overleven in de huidige economie, kiezen steeds meer ZZP’ers ervoor om hun krachten te bundelen. Dit wordt ook wel ‘zwermen’ genoemd.

Zwermende ZZP'er
Onder de overtuiging dat deze samenwerking meer oplevert dan de som der delen, hebben zwermende ZZP’ers meer slagkracht en zijn ze beter in staat te concurreren met grotere bedrijven. Volgens Barbara Martens, oprichtster van Gingermood coachmatchers, heeft het zwermen van ZZP´ers veel voordelen. Een zwerm bestaat uit een diverse, flexibele en gemotiveerde groep ZZP´ers. Daarom kunnen ze doelgerichter werken in vergelijking met grote, logge en bureaucratische bedrijven, aldus Martens.

Coach
Ook het inschakelen van een coach lijkt ZZP’ers een voordeel te geven. Volgens recente cijfers uit onderzoek van Gingermood, blijkt dat 84 procent van de gecoachte ZZP´ers zich beter kunnen handhaven tijdens economische tegenspoed. Net als bij managers vinden ZZP’ers het vaak ‘lonely at te top’. Het is dan onduidelijk of ze kansen laten liggen of steken laten vallen, aldus Martens. Een coach kan, als sparringpartner, dergelijke zaken ophelderen.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Veronique Prins  |   | 
7-09-2013
 | 
15:42 uur
Wat een prima artikel, met name over het inschakelen van een coach. Ik ben ondernemerscoach voor coaches en therapeuten en hoor zo vaak;'ik kan jou niet betalen'. Terwijl ze het zich eigenlijk niet kunnen veroorloven GEEN coach in te schakelen. Het is in veel gevallen het verschil tussen wel of niet overleven. Met een dergelijke statistische onderbouwing ben ik dus heel blij!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs