Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers niet in de wolken bij zwangerschap

3 september 2013 - De meeste werkgevers staan niet te juichen als een werkneemster zwanger wordt, en dat steken ze bovendien niet onder stoelen of banken. Eén derde van de zwangere vrouwen zegt op het werk kritiek te krijgen op het feit dat ze zwanger zijn. Dit meldt Nieuws.nl.

Het College voor de Rechten van de Mens meldt in PZC dat werkgevers zwanger personeel maar lastig vinden. Het College verzamelde 750 reacties van zwangere vrouwen en vrouwen die net moeder geworden zijn. Deze bevestigen dat het niet makkelijk is om zwanger te zijn op het werk. Zwangerschap zou bij 25 procent van de dames leiden tot het niet door laten gaan van een promotie, en bij 25 procent van de vrouwen zou het contract niet verlengd zijn. Volgens het College voor de Rechten van de Mens hebben 65.000 vrouwen last van zwangerschapsdiscriminatie. Het kan in ernstige vormen voorkomen, zoals het niet verlengen van een contract. Maar het kan ook gebeuren dat een zwangere vrouw vakantiedagen op moet nemen voor een bezoek aan de verloskundige.

Zwangerschapsdiscriminatie
Laurien Koster van het College vertelt dat er weinig kennis is op het gebied van zwangerschapsdiscriminatie, zowel bij werknemer als werkgever.Ook vrouwen die niet in loondienst hebben worden benadeeld als ze zwanger zijn, meldde de voorzitter van de belastingadviseursvereniging Noab Martien Hermans al in juli. Zo hebben vrouwelijke zzp'ers tijdens hun zwangerschapsverlof tot nu toe steeds ten onrechte belastig betaald over hun uitkering.


Bron: Nieuws.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.