Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Risicobereidheid en professioneel netwerk cruciaal voor zelfstandig ondernemer

28 augustus 2013 - FNV Zelfstandigen heeft in samenwerking met het Verwey-Jonker instituut onderzoek gedaan naar ambitieus ondernemerschap binnen de ICT-sector. Uit het onderzoek komt naar voren dat zelfstandig ondernemers die samenwerken ambitieuze ondernemers blijken te zijn.

"De uitkomst van het onderzoek toont aan dat opleiding, geslacht en het sociale netwerk niet van invloed zijn op het verklaren van ambitieus ondernemerschap, in termen van omzetgroei en de ambitie om personeel aan te nemen. Om succes te hebben als ondernemer is risicobereidheid en een professioneel netwerk cruciaal. Uit het onderzoek komt naar voren dat leeftijd en teveel vertrouwen hebben in het eigen kunnen van negatieve invloed kunnen zijn op ambitieus ondernemerschap. Dit komt omdat met het stijgen van de leeftijd de risicobereidheid afneemt en teveel vertrouwen in het eigen kunnen een negatief effect heeft op het vertrouwen in anderen.Een vraag die we graag beantwoord wilden zien is of zelfstandigen in de ICT-sector naast echte professionals ook ambitieuze ondernemers zijn," vertelt Linde Gonggrijp, Directeur FNV Zelfstandigen. "De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat het stimuleren van samenwerking tussen zelfstandig ondernemers zinvol is."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.