Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgever moet gratis fruit aanbieden

17 december 2010 - Bijna de helft (46 procent) van werkend Nederland vindt dat de werkgever gratis fruit op het werk moet aanbieden. Dat blijkt uit onderzoek van Eurest onder 637 werknemers.

Met name jongere werknemers tot 34 jaar (50 procent) en vrouwen (55 procent) vinden dat de werkgever gratis fruit moet verstrekken. Fruitverstrekking is een van de stimulansen die Eurest meer en meer ziet terugkomen bij organisaties. Paul Tijs, Managing Director van Eurest: "Gratis verstrekking van fruit zien we met name terug binnen kantoren en bij overheden. Wij verwachten dat steeds meer organisaties dit gaan doen. In de praktijk is deze stimulans soms nog lastig in te zetten, omdat bij veel organisaties onduidelijk is uit welk potje het moet worden gefinancierd." 

Toename gezonde alternatieven
De cateringbranche ziet steeds vaker dat werkgevers zich bekommeren om de gezondheid van haar werknemers en hiervoor bij de cateraar aankloppen. Een gezonde werknemer is productiever en door gezonde alternatieven aan te bieden, probeert de werkgever het ziekteverzuim te verlagen. De vraag naar gezonde producten binnen het bedrijfsrestaurant, van zowel werkgevers als werknemers, neemt daarom hard toe. 

Balans in bedrijfsrestaurant
Uit recent onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat 67 procent van Nederland voorstander is van bedrijfsrestaurants en sportkantines met alleen gezonde voeding, als maatregel tegen overgewicht. En uit het onderzoek van Eurest kwam naar voren dat ruim 61 procent van werkend Nederland vindt dat de werkgever gezonde voeding op het werk moet stimuleren.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Kokkies Catering

5-03-2012 16:55  |  

Zeker weten eens met dit artikel.
Werknemers maken pas gebruik van fruit als het er ligt. Zou mooi zijn als de werkgevers hierin een handje zouden helpen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.