Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
31 augustus 2010
 

Topstudenten op ondernemersstage in de Verenigde Staten

 
 

Negen studentstarters gaan in januari zes maanden op ondernemersstage bij de gerenommeerde Kauffman Foundation in de Verenigde Staten. De topstudenten zijn namens het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen geselecteerd door een vakjury.

Tijdens de stage maken ze kennis met Amerika's meest innovatieve en ondernemende denkers, experts, universiteiten en bedrijven om zo hun bedrijf of bedrijfsidee verder vorm te kunnen geven. 

Eigen bedrijf
De studenten zijn landelijk gekozen uit aanbevelingen van hogescholen en universiteiten en runnen naast hun studie al een eigen bedrijf. Maar liefst 27 studenten zijn voorgedragen, daaruit werden achttien kandidaten geselecteerd die mochten verschijnen voor de vakjury. Zij presenteerden hun bedrijf of vergevorderd bedrijfsidee. Deze jury heeft negen studenten als winnaar aangewezen. Zij gaan zes maanden naar de Verenigde Staten. 

Ervaring overbrengen op anderen

De komende maanden volgen de studenten een programma ter voorbereiding op hun verblijf in de Verenigde Staten. In juni 2011 keren ze terug met een schat aan opgedane ondernemerschapservaring, die zij middels een ambassadeurschap gaan uitdragen naar medestudenten. 

Vakjury

De vakjury bestond uit Jaap Blaak, ondernemer, investeerder en onder andere lid van de Raad van Bestuur van Pharming NV, Louis Hoeks, columnist en journalist bij het Financieel Dagblad, Bernd Damme, eigenaar Eyewear.nl en Wendy Torrance, directeur van het Kauffman Foundation's Global Scholars Program. 

Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen

De ondernemerstage is onderdeel van het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen dat wordt uitgevoerd door NL Innovatie in opdracht van de ministeries Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Economische Zaken en Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit. Het actieprogramma bevordert ondernemerschap in het onderwijs, van basisschool tot en met universiteit. 

Gekozen studenten

- David Koper, Universiteit Maastricht
Richt zich met zijn bedrijf op een nieuwe, betrouwbare en kostenefficiënte manier van het op maat produceren van implantaten voor het menselijk skelet. Door een nieuwe productiemethode kan het implantaat exact op de patiënt afgemeten worden, waardoor minder operaties nodig zijn. 

- Steven Lammertink, Erasmus Universiteit
Republish ontwikkelt software en biedt ondersteuning voor het digitaal inlezen, produceren en distribueren van eBooks en andere digitale media. Steven Lammertink was met dit bedrijf al eerder winnaar van de 24hr Business Game. 

- David Gernaat, Universiteit Utrecht.
CrowdAboutNow is een platform voor startende ondernemers en investeerders. Startende ondernemers kunnen via dit platform aan financiering komen. 

- Tim Rutten, Universiteit Maastricht
Het bedrijf TextHamster van Tim Rutten biedt een online service ten behoeve van sms-marketing. De dienstverlening omvat de voorbereiding, uitvoering en monitoring van complete mobiele marketing campagnes. 

- Jeroen van Duffelen, Vrije Universiteit Amsterdam
Widescript is een online e-learning platform dat studenten in staat stelt efficiënter en gemakkelijker te studeren. Met behulp van dit platform kunnen studenten op elk apparaat (bijv. smartphone, laptop, iPad) digitaal lesmateriaal zoals e-books of syllabi bestuderen en samenwerken met medestudenten. Voor docenten biedt het platform onder andere de gereedschappen om lesmateriaal op maat samen te stellen en de voortgang van studenten te monitoren.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
eunice  |   | 
29-02-2012
 | 
01:15 uur
van deze bruikbare gegevens zal ik zeker handig gebruik maken,hopelijk verschijnen er meer van dergelijke artikeln

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs