Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 juli 2013
 

Tips om de warmte uit uw kantoor te verdrijven

 
 

Apparaten uitzetten, veel water drinken, een ventilator. Er zijn verschillende mogelijkheden om het hoofd te bieden aan een warme werkplek. Ook werkgevers kunnen een rol spelen door de werkplek koel te houden, waardoor ze ook direct op hun energiekosten kunnen besparen. 

Bijna de helft van de ondernemers in Nederland vindt het ’s zomers te warm in hun bedrijfspand. Ook zouden zij willen dat ze daar op een eenvoudige manier iets aan kunnen doen. Dat blijkt uit onderzoek van Essent onder meer dan 200 ondernemers. 

Tips om het klimaat te verbeteren
Wat kunnen ondernemers doen om het klimaat en daarmee het comfort in het gebouw simpel, zonder verbouwing, te verbeteren:
• Gebruik zoveel mogelijk energiezuinige lampen. Die geven minder warmte af. Dit zorgt voor dubbele energiewinst: de verlichting verbruikt minder energie, en de airco hoeft minder hard te draaien om het gebouw koel te houden.
• Houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten en beperk temperatuurverschil tussen binnen en buiten bij voorkeur tot vijf  graden.
• Gebruik de relatief koele buitenlucht om 's nachts het pand te ventileren.
• Voorzie ramen van RaamIsolatie.

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Gerard  |   | 
29-07-2013
 | 
14:59 uur
Hoezo stichting open deur........
M+N projecten  |   | 
4-09-2017
 | 
10:07 uur
Denk ook aan goede zonwering voor kantoren.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs