Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 juli 2013
 

Tips om de warmte uit uw kantoor te verdrijven

 
 

Apparaten uitzetten, veel water drinken, een ventilator. Er zijn verschillende mogelijkheden om het hoofd te bieden aan een warme werkplek. Ook werkgevers kunnen een rol spelen door de werkplek koel te houden, waardoor ze ook direct op hun energiekosten kunnen besparen. 

Bijna de helft van de ondernemers in Nederland vindt het ’s zomers te warm in hun bedrijfspand. Ook zouden zij willen dat ze daar op een eenvoudige manier iets aan kunnen doen. Dat blijkt uit onderzoek van Essent onder meer dan 200 ondernemers. 

Tips om het klimaat te verbeteren
Wat kunnen ondernemers doen om het klimaat en daarmee het comfort in het gebouw simpel, zonder verbouwing, te verbeteren:
• Gebruik zoveel mogelijk energiezuinige lampen. Die geven minder warmte af. Dit zorgt voor dubbele energiewinst: de verlichting verbruikt minder energie, en de airco hoeft minder hard te draaien om het gebouw koel te houden.
• Houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten en beperk temperatuurverschil tussen binnen en buiten bij voorkeur tot vijf  graden.
• Gebruik de relatief koele buitenlucht om 's nachts het pand te ventileren.
• Voorzie ramen van RaamIsolatie.

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Gerard  |   | 
29-07-2013
 | 
14:59 uur
Hoezo stichting open deur........
M+N projecten  |   | 
4-09-2017
 | 
10:07 uur
Denk ook aan goede zonwering voor kantoren.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 243.10 2.25 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Altice 7.85  3.8 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Yatra 5.05  -8 %
Doc data 0.43  -2.3 %
Meer beurs