Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Meldpunt schijnzelfstandigheid geopend

24 april 2013 - Zogenaamd schijnzelfstandigen, die na ontslag uit loondienst nu voor hun voormalige werkgever als zzp’er opdrachten uitvoeren, kunnen dat kenbaar maken bij het meldpunt schijnzelfstandigheid. Vertrouwelijkheid van de meldingen wordt gewaarborgd.

 De initiatiefnemer is ODB, dat regelmatig voor zzp’ers werkzaam is. Het meldpunt wil inzicht krijgen in de ervaringen van deze voormalige werknemers en is benieuwd hoe het ze vergaat. Ook wil het deze, min of meer gedwongen zzp’ers, helpen om als ondernemer beter te presteren. "Een schijnzelfstandige wordt vaak in het diepe gegooid. Van die constructies moeten we af, ze staan in feite haaks op goed werkgeverschap en de onvrijwillige zzp’er moet zich maar zien te redden," zegt Nico Schouten, woordvoerder van ODB.

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

I. Steel

25-04-2013 09:31  |  

Goed om alle varianten onder de loupe te nemen. Ook het handelen van overheden.

De afgelopen decennia kregen veel ambtenaren en ex-politici de kans om lucratief werkzaam te zijn als ZZP-er.

Medewerkers van effectieve, structureel overheids gesubsidieerde instellingen werd ook deze worst voorgehouden. Eenmaal ontslagen, kwam menigeen te hangen aan de bedelstaf met deksel op de kop. Behoorlijk is anders....

Rani

25-04-2013 10:09  |  

Het is bekend dat overheden de bedoelde worst gebruiken om instellingen die zij subsidieren te bewegen om mee te werken aan ontmanteling. Onder politieke aansturing, uiteraard.

Een truc uit de ruime trucendoos, die doorgaans werkt. Ook deze doos verdient belichting.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.