Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
24 april 2013
 

Meldpunt schijnzelfstandigheid geopend

 
 

Zogenaamd schijnzelfstandigen, die na ontslag uit loondienst nu voor hun voormalige werkgever als zzp’er opdrachten uitvoeren, kunnen dat kenbaar maken bij het meldpunt schijnzelfstandigheid. Vertrouwelijkheid van de meldingen wordt gewaarborgd.

 De initiatiefnemer is ODB, dat regelmatig voor zzp’ers werkzaam is. Het meldpunt wil inzicht krijgen in de ervaringen van deze voormalige werknemers en is benieuwd hoe het ze vergaat. Ook wil het deze, min of meer gedwongen zzp’ers, helpen om als ondernemer beter te presteren. "Een schijnzelfstandige wordt vaak in het diepe gegooid. Van die constructies moeten we af, ze staan in feite haaks op goed werkgeverschap en de onvrijwillige zzp’er moet zich maar zien te redden," zegt Nico Schouten, woordvoerder van ODB.

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
I. Steel  |   | 
25-04-2013
 | 
11:31 uur
Goed om alle varianten onder de loupe te nemen. Ook het handelen van overheden.

De afgelopen decennia kregen veel ambtenaren en ex-politici de kans om lucratief werkzaam te zijn als ZZP-er.

Medewerkers van effectieve, structureel overheids gesubsidieerde instellingen werd ook deze worst voorgehouden. Eenmaal ontslagen, kwam menigeen te hangen aan de bedelstaf met deksel op de kop. Behoorlijk is anders....
Rani  |   | 
25-04-2013
 | 
12:09 uur
Het is bekend dat overheden de bedoelde worst gebruiken om instellingen die zij subsidieren te bewegen om mee te werken aan ontmanteling. Onder politieke aansturing, uiteraard.

Een truc uit de ruime trucendoos, die doorgaans werkt. Ook deze doos verdient belichting.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 249.86 -0.10 %
Stijgers Dalers
Yatra 5.4  6.3 %
Altice 8.52  5.2 %
Advanced met 39.43  4.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.45  -4.3 %
Brill kon 34.51  -2.8 %
Meer beurs