Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Meeste faillissementen in grafische sector

10 december 2010 - In totaal gingen er dit jaar 9.500 ondernemingen failliet in Nederland. De grootste klappen vielen in de grafische sector. Van de 14.217 bedrijven in deze branche gingen er 163 failliet, (1,15 procent).

Ook de bouw kreeg klappen, maar procentueel de helft minder. Hier waren er 1.352 faillissementen (0,68 procent van alle bedrijven). Dit kostte 54.821 personen hun baan in de bouw. 

Grafische sector
Het hoogste percentage faillissementen is terug te vinden in de grafische sector. Het faillissement van de Thieme GrafiMedia Groep was daar wellicht de bekendste van. De gehele sector heeft al jaren te maken met overcapaciteit nu er steeds minder geïnvesteerd wordt in de sector en de groeiende concurrentie met online. De enige manier om te blijven bestaan lijkt dan ook om fors te investeren in steeds betere en snellere apparatuur en technieken. Voor kleinere en met name startende ondernemingen is dit niet tot nauwelijks haalbaar. In totaal kostte dit 6.472 personen hun baan. 

Top vijf
Na de Grafische branche vielen de grootste klappen in de Hout en Meubel Industrie, Textiel, Metaal en de Bouwbedrijven.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.