Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Btw-verlaging haalt 300. 000 huishoudens over de streep om te renoveren

18 maart 2013 - Per 1 maart 2013 geldt een lager btw-tarief voor arbeidskosten bij het renoveren van woningen die ouder zijn dan twee jaar. Vier procent van de huishoudens was voor deze maatregel nog niet van plan hun woning te renoveren en gaat dat aankomend jaar toch doen.

Dat zijn bijna 300.000 huishoudens. 22 procent van de huishoudens met renovatieplannen wilde eerst veel werkzaamheden zelf doen, maar gaat nu toch gebruikmaken van professionals. Vooral de allround klusjesman, schilder en timmerman zullen worden ingeschakeld. De huishoudens hebben gemiddeld een renovatiebudget van 5.045 euro. Dat blijkt uit het onderzoek van WoonKennis.
- Elf procent van de huishoudens was al van plan te renoveren en blijft daarbij
- Voor drie op de tien huishoudens met renovatieplannen betekent de maatregel veel
- Vooral de badkamer, woonkamer en keuken zullen onder handen genomen worden 

Ins en outs btw-verlaging
Alle ins en outs rondom de btw-verlaging op arbeidskosten bij woningrenovatie zijn inmiddels bekendgemaakt. Maar heeft het het beoogde effect op consumenten? Zijn huishoudens door de maatregel van plan om hun woning te renoveren aankomend jaar? WoonKennis onderzocht dit onder ruim 500 woonconsumenten.

Renovatieplannen
Aan huishoudens is gevraagd of zij voor de maatregel al woningrenovatieplannen hadden en of ze door de maatregel zijn beïnvloed. Elf procent was al van plan te gaan renoveren aankomend jaar en blijft bij dat plan. Vier procent had nog geen plannen, maar gaat nu wel renoveren. Volgens de laatste berekeningen van het CBS (uit 2011) zijn er 7.473.000 huishoudens in Nederland. Dus 298.920 huishoudens gaan vanwege de btw-verlaging toch hun woning renoveren. Overigens is 75 procent van de huishoudens nooit van plan geweest en nu ook niet van plan om de woning aankomend jaar te renoveren.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.