Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 maart 2013
 

Zakelijk Nederland gebruikt massaal gratis consumentensoftware

 
 

Gratis consumentgeoriënteerde software om online samen te werken wordt door 78 procent van de ondernemers en ZZP’ers ingezet voor zakelijke doeleinden. Dit blijkt uit onderzoek naar digitaal samenwerken van Woozl onder 400 ondernemers en ZZP’ers.

Het gebruik van gratis software brengt privacy, back-up en eigendomsrisico’s voor zakelijk Nederland met zich mee. 

ZZP’ers besteden meer aan online software dan MKB’ers

MKB’ers en ZZP’ers zetten vaak gratis software in, respectievelijk 79 procent en 76 procent maakt hier gebruik van. Naast de gratis software wordt ook betaalde software gebruikt. Betaalde software wordt echter door MKB’ers vaker gebruikt dan door ZZP’ers. In ruim 78 procent van de MKB-bedrijven gebruiken medewerkers betaalde software om online samen te werken. 52 procent van de ZZP’ers kiest voor betaalde varianten van software om mee samen te werken. ZZP’ers geven gemiddeld wel meer uit aan de betreffende software dan MKB’ers. De meeste MKB’ers geven gemiddeld tussen de 100 en 150 euro per jaar uit aan software, ZZP’ers gemiddeld tussen de 100 en 200 euro. 

Geen gegarandeerd veilige opslag
Joost Bolkenstein, Business Unit Manager bij Woozl: "Er zijn veel varianten van gratis en betaalde software beschikbaar die online samenwerken ondersteunen. Ze hebben echter grote onderlinge verschillen. Bij gratis software ontbreekt vaak de garantie van de aanbieder dat informatie goed en beveiligd wordt opgeslagen. Daarnaast worden eigendomsrechten van de documenten afgegeven door het accepteren van de algemene voorwaarden en worden persoonsgegevens verkocht en gebruikt voor advertentiedoeleinden. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken moeten MKB’ers en ZZP’ers op de hoogte zijn van de risico’s die het gebruik van gratis consumentgeoriënteerde online software met zich mee brengt."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 246.63 -1.29 %
Stijgers Dalers
Arcadis 19.72  5.1 %
Oci 20.03  5 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.42  -6.7 %
Altice 8.29  -2.7 %
Meer beurs