Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bring Your Own staat hoog op MKB-agenda

15 februari 2013 - Vaste medewerkers en flexibel personeel staan het vaak vrij om zelf een keuze te maken welke software zij gebruiken, bijvoorbeeld om documenten te delen of op te slaan. 49 procent van de ondernemers in het MKB heeft nog geen Bring Your Own Software (BYOS) regelement.

Van de ondernemers die nog geen regelement hebben opgesteld, is 21 procent van plan om dit in 2013 te doen. Dit blijkt uit onderzoek naar digitaal samenwerken van Woozl onder 400 ondernemers en ZZP’ers. 

Flexibel personeel
Het opstellen van een BYOS regelement voor flexibel personeel heeft meer prioriteit dan een BYOS regelement voor vaste medewerkers. Meer dan de helft (55 procent) van de ondernemers zonder regelement voor flexibel personeel is van plan om dit jaar regels voor BYOS op te stellen. Het opstellen van BYOS regels voor eigen medewerkers staat bij 38 procent van de ondernemers voor dit jaar op de agenda.

Verschillen per branche
Per branche zijn er verschillen op te merken in hoe ver de ondernemers zijn met een BYOS regelement en hun plannen op dit gebied. In de ICT-branche hebben de meeste ondernemers een BYOS regelement op orde, gevolgd door de financiële en zakelijke dienstverlening. In de detailhandel en transportsector hebben ondernemers het opstellen van een regelement het hoogst op de agenda staan. Ondernemers in de industrie geven dit van alle sectoren de minste prioriteit. In deze branche geven ondernemers het vaakst aan dat het opstellen van een BYOS regelement niet op de planning staat van 2013. 

Samenwerken op afstand
Joost Bolkenstein, Business Unit Manager bij Woozl: "Steeds vaker wordt er op afstand samengewerkt en worden er online documenten met elkaar gedeeld. Het gebruik van consumentgeoriënteerde en gratis software komt hierbij veel voor met alle veiligheidsrisico’s van dien. Ondernemers worden hier meer en meer bewust van, vandaar dat het Bring Your Own Software regelement steeds hoger op de agenda komt te staan. Zo’n regelement is een relatief eenvoudige manier om het gebruik van software voor zakelijke doeleinden te reguleren."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.