Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 augustus 2010
 

Jonge Werkgevers steunen ingreep in pensioenuitkeringen

 
 

De Nederlandse jonge werkgevers, verenigd in Jong Management, zijn tevreden met de maatregelen die minister Donner neemt in de pensioenuitkeringen. Het ingrijpen van Donner is volgens de jonge werkgevers noodzakelijk. De ingreep in pensioenuitkeringen toont dat de minister een duidelijke keuze maakt: hij schuift de rekening niet door naar een volgende generatie.

Pensioenfondsen willen zekerheid geven van inkomen. Dat ingrijpen niet eerder nodig was, toont de kwaliteit van het stelsel.Jong Management vind het goed dat er verantwoordelijkheid wordt genomen om het voortbestaan van het stelsel te beschermen. Het belangrijkste is dat nu ook voor jongere generaties zichtbaar wordt dat de rekening niet wordt doorgeschoven. 

Toonbeeld van solidariteit
Hierover zegt Huibrecht Bos, voorzitter van Jong Management: "Ingrijpen op pensioenen raakt een groot aantal huishoudens heel direct. Laten we niet vergeten dat er van dezelfde generatie een hele grote groep is die getroffen wordt. Het zou een nieuw toonbeeld van solidariteit zijn als gepensioneerden elkaar nu zouden steunen: intergenerationele solidariteit. Er is al veel solidariteit tussen generaties, zo betaalt de volgende generatie de AOW en de ziektekosten van de vorige generatie. Met jong kapitaal de pensioenuitkeringen van ouderen dekken is niet mogelijk". 

Over Jong Management

Jong Management (JM) is de vereniging van jonge werkgevers verbonden met VNO-NCW. JM inspireert, informeert en stimuleert haar leden om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke ontwikkelingen. Het thema is "persoonlijk en zakelijk groeien". In 32 kringen door heel Nederland komen 1.100 werkgevers maandelijks bijeen op een activiteit of bedrijfsbezoek en delen daar ervaringen en visie.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 237.75 -3.60 %
Stijgers Dalers
Doc data 0.44  4.8 %
Value8 5.27  4.6 %
Binck 4.25  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.56  -8.8 %
Beter bed 14.36  -3.6 %
Meer beurs