Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB blijft ZZP'er veelvuldig inzetten

24 januari 2013 - Nederlandse MKB’s verhoogde in 2012 hun uitgaven voor outsourcing van ZZP’ers met ruim 50 procent. Nederland is hiermee voorloper op het gebied van de meest geavanceerde technologische veranderingen in de wereld.

Naar verwachting zal dit in 2013 nog hoger worden. Dit blijkt uit onderzoekscijfers van Freelancer.com. Het onderzoek toont aan dat de uitgaven voor het inhuren van freelancers bij Nederlandse bedrijven het afgelopen jaar met maar liefst 54 procent is gestegen. Deze cijfers sluiten aan bij de gegevens van Nederlandse organisaties die outsourcing inzetten voor het versterken van hun concurrentiepositie. Dit laat bovendien zien dat steeds meer bedrijven de behoefte hebben aan het uitbesteden van hightech-, vertaal- en marketingopdrachten. 

Populairste freelancebanen
De populairste freelancebanen zijn te vinden op het gebied van IT (stijging van 46 procent), gevolgd door web design (34 procent), grafisch ontwerpen (28 procent), schrijven en marketing (respectievelijk 26 procent en veertien procent).  "De cijfers laten zien dat Nederland zich heeft ontwikkeld tot Europa's snelst groeiende outsourcingeconomie. Nederlandse MKB’s huren experts in om het werk uit te voeren waar ze intern de capaciteit of kennis niet voor hebben," zegt Matt Barrie, CEO bij Freelancer.com. "Het lijkt erop dat de groei op het gebied van outsourcing bij MKB’s in Nederland dit jaar verder doorzet. Nederland is hard op weg de meest innovatieve en moderne economie van Europa te worden. Door de groei van outsourcing-websites geloven kleine organisaties steeds meer in het succes van uitbesteden. Op deze websites worden freelancers beoordeeld op de kwaliteit van hun diensten en de sites werken met gecertificeerde – en dus veilige – betaalsystemen. Kleine bedrijven hebben nu toegang tot een zeer divers personeelsbestand met behulp van eenvoudige projectmanagementsystemen. Wij gaan ervan uit dat deze trend zich verder ontwikkeld in 2013."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.